Nyhetsarkiv - Side 3

Publisert 9. juni 2020 09:26

12.mars kl 18.00 stengte store deler av UiO dørene. Ansatte ble bedt om å ha hjemmekontor og skjermer, tastatur og mus ble pakket ned og tatt med hjem for å rigges opp i en krok på kjøkkenet, stua eller gjesterommet. Studentene barrikaderte seg på hybelen, flere reiste hjem til familien. 

Nå har vi så smått begynt å vende tilbake til kontorene, mens andre har vært her hele tiden. Fortsatt er det folketomt og stille, det minner mest om sommerferie på UiO. Likevel jobbes det iherdig, både fra hjemmekontor, i byggene og på uteområdene. 

Ny Giv har snakket med tre ansatte om tiden etter koronatiltakene kom. Her er et innblikk i deres nye arbeidshverdag.

 

Publisert 27. apr. 2020 16:21

Arbeidernes internasjonale kampdag er for mange et høydepunkt på kalenderen. Også vi i NTL UiO har sett fram til å lufte fanen og marsjere gjennom byen i lag med tusentalls av kamerater. På grunn av corona-situasjonen går det som kjent ikke noe tog fra Youngstorget i år, men dagen skal like fullt markeres.

Publisert 27. apr. 2020 14:08

Arbeidernes internasjonale kampdag er for mange et høydepunkt på kalenderen. Også vi i NTL UiO har sett fram til å lufte fanen og marsjere gjennom byen i lag med tusentalls av kamerater. På grunn av corona-situasjonen går det som kjent ikke noe tog fra Youngstorget i år, men dagen skal like fullt markeres.

Publisert 30. jan. 2020 10:36

Til våren er det duket for hovedoppgjøret 2020. NTL UiO inviterte derfor til medlemsmøte 13. desember for å få vedta hva som bør prioriteres inn i den neste tariffperioden.

Publisert 30. jan. 2020 10:35

Norge anses som et av verdens mest likestilte land, men fortsatt tjener kvinner mindre enn menn. Siden 1975 har kvinner aksjonert for likelønn, og med dagens utvikling vil det ta nærmere 200 år før vi er i mål.

Publisert 17. jan. 2020 14:21

Regjeringen ønsker at universitetene skal overføre eiendommene sine til Statsbygg for så å leie de samme lokalene tilbake.

Forslaget er ikke forsvarlig utredet, og nok en rapport peker på store svakheter ved beslutningsgrunnlaget og varsler om økte utgifter, økt byråkratisering og ansvarspulverisering og dårligere oppnåelse av sektorpolitiske mål. 

Publisert 20. des. 2019 10:20

Vi prøver å oppsummere et utvalg av sakene vi har jobbet med i løpet av året.

2019 har vært preget av kamp for medbestemmelse og mot ABE-kutt, mellomoppgjør og lønnsforhandlinger. Vi bidro til å sikre at foretaksmodellen ble skrinlagt, men seiren ble kronet med kamp for retten til å forvalte egen eiendom. 

Lokalt på UiO har organiseringen av IT vært en viktig sak og det er fortsatt mye som skjer i kjølvannet av BOTT. Dette blir viktige saker i 2020. 

Publisert 23. okt. 2019 14:07

Torsdag 17. oktober arrangerte studieutvalget ved NTL UiO byvandring med Sidsel Levin, tidligere leder for Jødisk Museum i Oslo. Temaet for vandringen var jødenes liv og historie i Oslo, og turen gikk fra den gamle jødiske gravlunden ved Sofienbergparken, over Grünerløkka, til sluttpunktet det jødiske museet.

Publisert 21. juni 2019 15:38

Partene ved UiO har nå meklet om nytt personalreglement og har kommet frem til en løsning. Det betyr at UiO har et nytt personalreglement fra 1. juli 2019.

Publisert 28. mai 2019 13:20

Fredag 24. mai kom partene i staten til enighet i mellomoppgjøret. Resultatet består av generelle tillegg med likelønnsprofil, fjerning av tak og bunn for pensjonsgivende tillegg, et løft ved ansettelse av stipendiater, avtalefestet AFP og lokale forhandlinger til høsten.

Mer informasjon om høstens lokale forhandlinger på UiO blir gitt løpet av juni.

Publisert 8. apr. 2019 13:14
Forhandlingsretten kan stå på spill når hovedavtalen i staten skal reforhandles i år, mener Natalia Zubillaga, leder av NTL UiO. Hun liker ikke signalene fra de 15 toppledere som utgjør arbeidsgiverrådet i staten.
Publisert 21. mars 2019 11:07

NTL UiO ønsker å støtte barn og unge som  går fra skolen på fredag for å streike for klimaet. 

NTL UiO støtter klimastreikende ungdom fordi de krever en rask kursendring som de "voksne" bare prater om. De vil ha handling, det vil vi også! 

Publisert 6. mars 2019 13:14

Siden nyttår har NTL UiO økt med 50 nye medlemmer og det vil vi feire!

Frem til 10. april får alle som verver minimum 2 nye medlemmer til NTL UiO teatergavekort, i tillegg er du med i trekningen av festivalbilletter til OverOslo.