Nyhetsarkiv - Side 9

Publisert 10. apr. 2015 11:03

NTL, Forskerforbundet og Tekna arrangerer frokostseminar om regjeringens foreslåtte endringer i opprykksordningen for undervisnings- og forskerstillinger tirsdag 21. april kl. 07:45–10:00 i Munchsalen på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo. 

Seminaret er gratis, men det er begrenset plass og påmelding skjer etter først til mølla-prinsippet. 

Publisert 13. mars 2015 14:38

Produktivitetskommisjonen har en snever definisjon av samfunnsoppdraget, og forslagene sikter mot å øke utbytte i snever og økonomisk forstand, i stedet for å se på samfunnsnytten – som selvfølgelig er vanskelig å måle, sier Ellen Dalen hovedtillitsvalgt ved NTL Universitetet i Oslo.

Publisert 23. jan. 2015 12:00

Regjeringen varslet denne uka en personalpolitisk reform ved universitetene og høyskolene. Kunnskapsministeren hevder reformen skal styrke kvaliteten i høyere utdanning. -Forslagene vil virke i motsatt retning. De kommer til å skape stor uro og usikkerhet blant vitenskapelig ansatte. Kampen om fast jobb blir tøffere, også her. Dermed ser vi en helt klar parallell til de øvrige endringene i arbeidsmiljøloven, sier John Leirvaag.

Publisert 8. jan. 2015 14:28

Ekspertgruppen som har utredet finansiering av universiteter og høyskoler overleverte onsdag sin rapport til kunnskapsministeren.

Ekspertgruppen foreslår å videreføre hovedtrekkene i dagens finansieringssystem. I gruppens forslag er en like stor andel (30 prosent) av institusjonenes bevilgning avhengig av resultater som i dag. Det foreslås noen endringer i hva det gis økonomisk uttelling for. Blant annet skal det gis uttelling for ferdig utdannede kandidater, og det foreslås en styrking av insentivene for å satse på kvalitet i forskning.

Publisert 7. jan. 2015 15:03

På denne nettsiden finner du praktisk informasjon om gjennomføringen av den politiske streiken mot endringene i arbeidsmiljøloven som LO, Unio og YS arrangerer sammen den 28. januar kl 14.00-16.00 foran Stortinget.

Publisert 30. nov. 2014 22:28

Julekalenderen er tilbake i år også! Et år uten NTL UiOs snart legendariske julekalender er vel utenkelig. Hver eneste dag trekker vi en vinner blant de som har rett svar, og hver dag sender vi ut flotte NTL effekter!

 

 

Publisert 21. nov. 2014 15:00

NTL UiO har besluttet å ikke bringe årets forhandlingsresultat inn for Statens Lønnsutvalg. Dette betyr at protokollen nå er godkjent, og resultatet offentliggjøres mandag 24. november etter kl 12.00.

 

Publisert 18. nov. 2014 11:09

Nå finnes det alternativer for folk i vitenskapelige stillinger ved universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter – som Forskerforbundet og Akademikerne.  Så – hva er spesielt ved Tjenestemannslaget?

Publisert 3. nov. 2014 14:50

Til alle medlemmer i NTL UiO,

Partene ved UiO hadde i dag protokollmøte i lokale lønnsforhandlinger. NTL UiO aksepterer ikke tilbudet slik det nå foreligger. Vi har tre uker på oss til å vurdere om vi har grunnlag for å legge tilbudet frem til Statens lønnsutvalg. Dersom vi løfter saken videre, vil resultatet ikke være klart før etter jul. Hvis vi ikke tar saken videre, vil resultatet slik det nå foreligger gjøres kjent etter 21. november.

Uansett når resultatet blir klart, vil virkningstidspunktet være 1. september 2014. Behandlingsmåten vil altså ikke påvirke utbetalingen til de som får opprykk.

Publisert 31. okt. 2014 14:20

De tre kandidatene til det ledige vervet som NTLs 1. nestleder er Kjersti Barsok (NTL Sentralforvaltningen), Ellen Dalen (NTL UiO) og Elisabeth Steen (NTL NAV).

Når NTLs landsmøte starter på mandag, settes det ned en valgkomite som skal jobbe fram et forslag til ny ledelse, som skal velges onsdag ettermiddag.

Publisert 24. okt. 2014 10:22

Årets lokale lønnsforhandlinger skulle etter planen være ferdige i går. Nå har protokollmøtet blitt utsatt til fredag 31. oktober og dersom protokoll underskrives av alle parter, vil resultatet bli gjort kjent så fort som mulig etter dette.

NTL vil sende e-post til alle medlemmer som har sendt inn krav, samt  formidle protokollen til alle våre medlemmer.

Publisert 22. okt. 2014 13:37

Det aller meste av de nye bevilgningene gis til fem av universitetene, mens høyskolene og de nye universitetene blir hengende etter. En premiering av elitemiljøer må ikke hindre utvikling av forsknings- og utdanningsmiljøer i hele landet, sa nestleder i NTL Universiteter og Høgskoler Øyvind Bakke da han la fram NTLs innspill i statsbudsjetthøringen i Stortingets Kirke-, utdannings og forskningskomité mandag.

Publisert 8. okt. 2014 15:07

En innføringen av studieavgift for studenter utenfor EØS og Sveits er et klart brudd med  gratisprinsippet i høyere utdanning. Vi frykter at dette vil være første skritt mot en generell innføring av skolepenger ved norske universitet og høgskoler, sier NTL-leder John Leirvaag.

Publisert 1. okt. 2014 14:39

Produktivitet -på hvem sine premisser?

Regjeringen nedsatte i februar en produktivtetskommisjon etter mønster fra Danmark. Den danske sluttrapporten anbefaler blant annet mer avregulering, privatisering og konkurranseutsetting, omfattende sammenslåing av kommuner og høyere egenandel for bruk av velferdstjenester. Vil slike framstøt også komme her i Norge?

Innledere:

Sjur Kasa, professor i sosiologi ved Høgskolen i Hedemark

Arvid Ellingsen, LO samfunnspolitisk avdeling, møteleder

Helene Bank, For Velferdsstaten

Stein Regaard, LO samfunnspolitisk avdeling

Hallvard Bakke, rådgiver Fagforbundet

John Leirvaag, forbundsleder NTL

Trine Lise Sundnes, forbundsleder Handel og kontor

Anne Finborud, forbundsleder Skolenes landsforbund

Jan Olav Andersen, forhandlingsleder EL & IT Forbundet

 

Publisert 26. sep. 2014 14:22

Produktivitetsmåling i offentlig sektor er problematisk fordi kvalitet i tjenestene er vanskelig å måle, skriver NTL i sitt innspill til Produktivitetskommisjonen. NTL advarer mot enkle sammenligninger av produktivitetsutviklingen i privat og offentlig sektor.