Nyheter - Side 12

foto av Arbeidsminister Robert Eriksson
Publisert 3. aug. 2015 15:22

Kunnskapsdepartementet har sendt forslag om å endre universitets- og høyskoleloven. De vil endre universitets- og høyskoleloven slik at bl.a. ekstern styreleder og ansatt rektor blir hovedmodellen og ønsker at endringene kan vedtas med simpelt flertall.

NTL UiO går i mot forslagene.

foto av Arbeidsminister Robert Eriksson
Publisert 1. juli 2015 10:15

Før påske behandlet Stortinget forslagene om endringer i arbeidsmiljøloven. Da saksordfører Arve Kambe (H) fikk ordet som første taler, sa han at «samarbeidspartiene er tilhengere av trepartssamarbeidet mellom staten, arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverorganisasjonene. Høyre er tilhenger av at arbeidslivet i Norge er organisert. Organiserte ansatte gjennom fagforeninger og organiserte bedrifter gjennom arbeidsgiverforeninger bidrar til stabilitet, struktur og seriøsitet i næringslivet.»

Fagbevegelsen mener at prosessen har virket motsatt.

Publisert 10. juni 2015 13:54

Forbundsstyrene i Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund har vedtatt politisk streik den 15. juni kl. 10-13. Hovedarrangementet vil finne sted på Oslo S, Jernbanetorget ved Osvaldmonumentet og på Eidsvoll plass foran Stortinget.

Publisert 4. juni 2015 15:41

Tirsdag ble over 2600 signaturer overlevert til representanter fra KUF-komiteen på Stortinget ved Marianne Aasen (Ap), Tone Sønsterud (Ap) og Norunn Benestad (H).

Publisert 27. mai 2015 12:16

Tradisjonen tro arrangerer NTL UiO båttur med mild sjøbris, reker og sol - i år som i fjor - på en fjord - ombord på borgåsskuta Christiania.

Tid og sted:Båttur på fjorden, med reker og solgangsbris! 15. jun. 2015 17:00 - 22:00, Rådhusbrygge 2

Publisert 26. mai 2015 15:46

Ansatte ved universiteter og høyskoler i Norge går i disse dager ut med et opprop for fortsatt valg av rektor ved utdanningsinstitusjonene i Norge. 11. juni skal Stortinget behandle et forslag om styringsmodell for universiteter og høgskoler.Ansatte i akademia ønsker å beholde dagens normalordning med valgt rektor som styreleder. Oppropet Vox Academica klarte å forsvare universitetsdemokratiet i 2003-2005. Nå er det omkamp om styring og ledelse i akademia – og det haster! Du kan signere oppropet HER

Forbundsleder i NTL John Leirvaag
Publisert 15. mai 2015 10:50

Med regjeringens forslag vil kravet til hva en professor er og skal være, bli lokalt, relativt og potensielt uforutsigbart. Det hever ikke kvaliteten på norsk forskning, og det er til hinder for mobilitet mellom institusjonene, skriver NTL-leder John Leirvaag sammen med Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg og leder i Forskerforbundet Petter Aaslestad i en kommentar i Dagsavisen fredag 15. mai.

Publisert 13. mai 2015 11:05

Det er enighet i årets mellomoppgjør i staten. Oppgjøret har som frontfaget en ramme på 2,7 prosent. - Vi er fornøyd med at vi denne gangen fikk brukt alle pengene på generelle tillegg. Dette bidrar til å sikre statsansattes reallønn. Måten tillegget er fordelt på, gjør at lønnsforskjellene mellom kvinner og menn forsette å minke, sier 1. nestleder i NTL Kjersti Barsok.

Publisert 6. mai 2015 14:30

Prestisjeprosjektet Norsk Ordbok er på overtid, men fortsatt ikke fullført. NTL har varslet søksmål mot Universitetet i Oslo for usaklig oppsigelse av fem ansatte.

Publisert 28. apr. 2015 13:18

NTL UiO er en del av LO. Derfor deltar vi i 1. mai toget.

Før toget ønsker NTLs Fylkesutvalg i Oslo og NTL Sentralforvaltningen velkommen til 1. mai frokost.