Understakk

Man kunne ikke få tilsendt stoff til den rød og hvit-stripede understakken. Stoffet jeg fikk til underskjørtet var sort med røde og grønne striper.

Jaja. Jeg får bare gjøre det beste ut av det, tenkte jeg og satte i gang med å klippe.

Av bildene i bunadsheftet fra Husfliden i Vest-Agder, ser man at understakken er i ett stykke fra livet og ned. Rynket øverst med en smal linning (ca. 3cm  på innsiden, 2 cm på utsiden + søm-monn. 10 cm burde holde fint. Klipp den så lang du er rundt livet + sømmonn på hver side.), splitt i siden og snørebånd. Så er det sydd på tre ca. 5 cm (+ søm-monn) brede remser som er klippet på skrå. Avstanden mellom dem ser ut til å være på ca. 3 cm. og den midterste skråner motsatt vei enn de to andre.

Jeg klippet stoffet i 90cm lengde. Rynket toppen med rynketråder og sydde på en linning.

Jeg har sydd på en lomme med knapp (bilde kommer) som jeg kan ha verdisaker i slik at evt. lommetyver ikke kan plukke fra den relativt tilgjengelige løslomma.

Jeg fikk tak i noe rødstripet bommulsstoff på Europris i form av nedtrekksgardiner. Med tid og stunder, vil jeg sy et underskjørt til av dette stoffet. Jeg fant også et rødstripet dynetrekk (Abisto rød) på Åhlens, som kunne fungert, men jeg lurer på om det kanskje er litt tynnt.

Understakk
Av Lise Hamre
Publisert 4. aug. 2014 10:55 - Sist endret 19. aug. 2016 10:55
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere