Kjoleliv, Opplut

Jeg endte opp med å sy sammen kladden tre-fire ganger før jeg ble fornøyd. Det viste seg at jeg rett og slett brukte for lite søm-monn, for da jeg sydde sammen det ordentlige stoffet, klaffet alt nesten med en gang etter at jeg tok inn litt der den ble vid under ermene. Kjolelivet er i rød damask foret med baskerlin og kantet med en grønn ullremse. Kladden er i sort ull og baskerlin kantet med en rød ullremse. Jeg er veldig glad for at jeg tok meg god tid med kladden, for jeg tror ikke det fine damaskstoffet hadde tålt så godt å bli sprettet opp så mange ganger.

Da jeg kom så langt at jeg skulle begynne på klauven bak på kjolelivet, skjønte jeg ingenting. En tur til Sidserk sysue oppklarte mysteriet. Jeg måtte ha en ekstra stoffbit som jeg kunne sy klauven av. Det tok forsåvidt ikke så lang tid å sy sammen kjolelivet når jeg først visste hva jeg skulle gjøre.

Man trenger ikke sy kjolelivet med spilesøm, og det er slett ikke nødvendig å sy den for hånd. Det gjorde jeg bare fordi jeg hadde bedre kontroll når jeg håndsydde, og fordi jeg liker det og fordi det aldri blir feil på historiske plagg. På husfliden tror jeg de syr sammen alle bitene med maskin. Jeg antar kantebåndet festes til halsåpningen på damasken med maskin og at foret festes for hånd. Om armhullene og sømmen i nedre kant er sydd med maskin, tror jeg ikke jeg skal uttale meg om. Det tar uansett ikke fryktelig lang tid å håndsy, så med litt lett underholdning på TV, kan man kose seg med dette i løpet av en kveld eller to i sofakroken.

Kjoleliv
Av Lise Hamre
Publisert 28. juli 2014 21:45 - Sist endret 6. aug. 2014 11:22
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere