Parats første landsmøte - Nyhetsbrev no. 7/2012

Parat  holder landsmøte i Trondheim i midten av november, og Parat UiO vil være representert der. Ellers skjer det mye annet i Parat denne høsten. I september holdes det regionmøter og medlemsarrangementer i alle regioner. Parats synlighetskampanje, Parat i Fokus, er også godt i gang.

Les nyhetsbrevets lederartikkel her

Resten av nyhetsbrevet er gjengitt nedenfor.

 

 

 

Tariff 2012
Virke og Parat er enige om revisjon av Landsoverenskomsten for studentsamskipnader (LOS). Forhandlingene pågår nå for kabinansatte i SAS, neste uke står Norwegian for tur. LKAB avtalen forhandles 17. og 18. september.
 
Parat i fokus
Synlighetskampanjen «Parat på jobben» er godt i gang. Det har nå kommet inn bestillinger på kampanjemateriell fra nærmere 80 virksomheter. Det betyr at vi har 80 potensielle deltakere til konkurransen om pengepremier til gruppen.
Les mer om Parat i fokus
Hvem blir årets tillitsvalgt?
Hvem fortjener å bli årets tillitsvalgt i Parat? Tradisjonen tro skal prisen årets tillitsvalgt deles ut på den årlige Paratkonferansen i november. Kjenner du til en tillitsvalgt som har gjort en utmerket innsats, kan du sende inn forslag.
Les mer om årets tillitsvalgt
YS-samferdsel er stiftet
Parat, Det norske maskinistforbund og Yrkestrafikkforbundet har etablert YS-Samferdsel. Til sammen organiserer de tre YS forbundne mer enn 20 000 arbeidstakere i transportbransjen.
Les mer om stiftelsen av YS-samferdsel
Til arbeidsministeren med fersk rapport
Arbeidsministeren har møtt YS-Samferdsel. Tema for møte var rapporten som tar for seg trender og utfordringer transportsektoren og som synliggjør en rekke konkurransefortrinn for utenlandske aktører.
Les mer om møte med arbeidsministeren
Kostnadskuttene i Schibsted Norge
Mange Paratmedlemmer blir berørt av de omfattende kostnadskuttene.  Aftenposten skal kutte 100-150 årsverk, Stavanger Aftenblad 60 årsverk, Bergens Tidende 100 årsverk og Fædrelandsvennen skal kutte 30 - 40 årsverk.
Les mer om kostnadskuttene i Schibsted Norge
 
Utdanningsstipend fra Parat
Søknadsfristen for stipend er 1. oktober.  Medlemmer i Parat som tar utdanning samtidig med at de er i jobb, og har vært betalende medlem av Parat i minst et år før utdanningen påbegynnes kan søke om stipend. Parat deler ut 600.000 kr i stipend i år.
Les mer om utdanningsstipend
Klok erfaring og fersk freidighet
Som en del av Parat i fokus, arrangeres samlinger for tillitsvalgte i statlig sektor denne uken. Her møter og utfordres gode erfarne tillitsvalgte av de nye og nysgjerrige. Samlingene gjennomføres i Oslo, Trondheim og Bergen.
Les mer om samlingen, Klok erfaring og fresk freidighet
Toppidrettsprestasjoner av ansatte i Parat
Andreas Moen representerer i disse dager Norge i sjakk OL i Istanbul. Parat ønsker lykke til. Vi gratulerer også Trond Hole og Margrete Heim med nye personlige rekorder i Birkebeinerrittet. Og vi tar av oss hatten for Parats 11 deltakere i Fredagsbirken.
 
Publisert 4. apr. 2013 13:58