Parats første landsmøte kommer i 2012

Parats nyhetsbrev varsler at organisasjonens første landsmøte blir i november 2012 i Trondheim.

Andre saker er Offentlig tjenestepensjon, Ryanairsaken og konflikt med Spekter.

Les hele nyhetsbrevet nedenfor

 

Leder
Hovedstyret har gjennomført sitt siste møte før sommeren og avgjort at Parats første landsmøte skal avholdes 14.til 15. november 2012. Det kan allerede røpes at byen som er valgt er Trondheim. En Parat-konferanse vil ventelig bli lagt til dagen før, altså 13. november 2012.

Landsmøtet i 2012 vil følges opp av en større intern og ekstern landsmøtekampanje. Denne vil forhåpentligvis både tillitsvalgte og medlemmer legge merke til, og få mulighet til å delta i. Parat vil sette sitt preg på Trondheim under landsmøtet, der anslagsvis 300 til 400 delegater fra alle Parats medlemsgrupper i hele landet skal møtes. Landsmøtet vil allerede i år sette sitt preg på Parat som organisasjon, da mye av årets representantskapsmøte i november skal endre vedtekter som vil regulere hvordan Parat skal se ut i fremtiden. For medlemmer og lokale tillitsvalgte vil det nok ikke bli de store merkbare endringene, bortsett fra at vi ønsker å involvere og inkludere
større deler av medlemmene og tillitsvalgte i beslutningsprosesser i neste periode som går fra 2012 til 2015.

Diskusjonen om offentlig tjenestepensjon
Av eksterne saker har 2011 vært mye preget av diskusjonen om offentlig tjenestepensjon som Parat initierte. Vi er langt fra i mål med det vi ønsker å oppnå, nemlig en ny offentlig tjenestepensjon som er bedre tilpasset ny fleksibel alderspensjon fra folketrygden i forhold til den vi har i dag. Vi har imidlertid fått i gang prosesser i YS som forhåpentligvis fører frem til et felles standpunkt.

Hanne Bjurstrøm lager vanskeligheter
Vi har også erfart at Tannhelsesekretærenes forbunds kamp for kvikksølvskaddes rett til yrkesskadeerstatning tilsynelatende ble konkludert i våre medlemmers favør. Glede ble imidlertid snudd til forbannelse når statsråden klarte å snu på flisa og bidra til å spre ny usikkerhet om saken. Og vi må påregne videre arbeid med denne saken. Det er ikke aktuelt å gi opp!

Konflikt med Spekter
Parat har også vært i offentlig ordskifte med ledelsen i arbeidsgiverforeningen Spekter. Konflikten oppsto etter at ledelsen i Spekter uttalte at sykepleiere måtte jobbe mer og gå mindre på kafé og helsestudio. Den type retorikk aksepterer ikke Parat, verken mot oss selv eller mot fagforeningskollegaer og medarbeidere i norsk arbeidsliv.

Ryanair-saken er ikke vunnet
Vi har også Ryanair-saken som krever kontinuerlig oppfølging og som tar stadig nye vendinger som krever oppmerksomhet fra Parat. I den anledning har også Parat gjennomført medlemsmøte på Rygge, der enkelte medlemmer frykter at Parats kamp mot Ryanair vil true deres arbeidsplasser. Dette er viktige meninger å ha med seg, men Parat tror ikke at vår kamp mot Ryanair er det som vil få Ryanair til å trekke seg fra flyplassen. Parat er heller ikke imot Rygge som flyplass, men opptatt av at alle ansatte skal ha levelige vilkår, og ikke konkurrere med hverandre på tvers av grunnleggende menneskerettigheter.

Ferietid
Mange ansatte, tillitsvalgte og flesteparten av Parats medlemmer skal avvikle en velfortjent ferie i løpet av perioden foran oss. Parats administrasjon vil uansett være bemannet hele sommeren igjennom, så dersom det er behov for bistand, skal det kunne leveres. Parat har også mange medlemmer innenfor bransjer som ruller og går som vanlig, eller til og med har høysesong gjennom sommermånedene. Det gjelder spesielt reiselivsnæringen og luftfarten som har ekstra høyt arbeidspress i det som for oss andre er ferietid. Det gjelder også offentlig forvaltning som ikke kan legge ned arbeidet i sommermånedene både i inn- og utland.

Fra medlemsregisteret
Vi minner om at alle henvendelser om medlemsregisteret rettes til medlem@parat.com

Oppdatering av medlemsregisteret
Parat er opptatt av å gi tillitsvalgte og medlemmer rett informasjon til rett tid. Som miljøfyrtårn benytter vi oss av elektroniske informasjonskanaler så ofte som mulig. Men fortsatt mangler vi mange e-postadresser og mobiltelefonnummer.

Disse opplysninger kan det enkelte medlem endre i medlemsportalen. For å bruke medlemsportalen trenger en medlemsnummer og passord. Dersom du ikke kjenner medlemsnummeret ditt, ta kontakt med den tillitsvalgte, eller sendt en e-post til medlem@parat.com

Parat har samarbeidsavtaler med Gjensidige og DnB. For å informere om medlemsfordelene får de tilgang til våre medlemslister. Dersom du ønsker å reservere deg i mot dette, ta kontakt med medlemservice@parat.com


Tips og tilbakemeldinger:
Kontakt kommunikasjonsrådgiver Lill J. Fischer, e-post lill.fischer@parat.com , mobil 908 81 007


Med ønsker om en strålende og varm sommer!

Vennlig hilsen
Leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud
Nestleder i Parat, Vegard Einan
Generalsekretær i Parat, Trond R. Hole







Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen
Lise Harstad
Webkonsulent


 

Publisert 4. apr. 2013 13:58