Bli med på omvisning i Observatoriet!

Parat UiO inviterer til høstens andre medlemssamling og vi ønsker velkommen til Observatoriet. 
Hold av tiden! Mer detaljert informasjon og påmeldingsskjema kommer i august!

Observatoriet ble ferdigstilt i 1833 og er UiOs eldste bygg. Universitetets Astronomiske Observatorium på Solli ble innviet i 1834 etter tegninger av arkitekt Christian Heinrich Grosch. Observatoriet ble et viktig symbol på nasjonsbyggingen og statens ønske om å fremstå som en vitenskapsnasjon. 

I løpet av besøket i Observatoriet blir vi kjent med arkitektur, vitenskapshistorie og menneskene som arbeidet og bodde i bygningen. 

 

Program

Kl. 15.00 Omvisning

Omvisningen starter kl. 15.00. Seneste fremmøte ved Observatoriet kl. 14.50.
Omvisningen varer ca. 1 time.

Omvisningen blir holdt av bl.a. avdelingsleder Bjørn Vidar Johansen, Museum for universitets- og vitenskapshistorie (MUV), Kulturhistorisk museum ved UiO.
 

Ca. kl. 16.30 Mat og drikke

Vi kommer tilbake med nærmere informasjon i august om hvor vi spiser.
 

Viktig informasjon

Påmelding

På grunn av brannvernbestemmelser er det en begrensning på 30 deltakere på arrangementet. Det er derfor nødvendig med påmelding til arrangementet.
Påmeldingsskjema legges ut i august.

Innendørs, men kan være kaldt

Det er utetemperatur eller kaldere inne i deler av Observatoriet. Varme klær som gjerne lett kan tas av og på etter behov er en fordel.

Beliggenhet

Adressen til Observatoriet er Observatoriegata 1 (bak Nasjonalbiblioteket på Solli plass).

Tilgjengelighet ved nedsatt bevegelse

Observatoriet er en fredet bygning og dessverre ikke universelt utformet. Det er ikke mulig å komme opp i tårnet med rullestol, rullator eller andre hjelpemidler. Første etasje er stort sett tilgjengelig med en liten rullestol som finnes i bygningen. Det er ikke mulig å komme rundt med større rullestoler. Vennligst si ifra på forhånd hvis du har nedsatt bevegelighet og behov for tilrettelegging. Da tar vi dette videre til ansvarlig for omvisningen. Vi setter stor pris på om du også beskriver hva du trenger for å kunne delta på omvisningen. Vi finner løsninger så langt det er mulig. 

Arrangør

Parat UiO og MUV og Observatoriet
Emneord: Observatoriet, PARAT UIO, MUV
Publisert 15. juli 2024 11:32 - Sist endret 15. juli 2024 11:32