Informasjon om årets lokale lønnsforhandlinger (2.5.1) - 2024

Streiken til Akademikerne og Unio ble avbrutt ved tvungen lønnsnemnd. Dette medfører at årets lønnsoppgjør i staten fortsatt ikke er avklart og det er uklart hvordan dette påvirker høstens lokale lønnsforhandlinger. Det er foreløpig ikke mer informasjon om hvordan vår avtale i staten blir før Rikslønnsnemnda har behandlet den. Signalene vi har fått så langt er at dette skjer i oktober.

Hva skjer nå?

Den eksisterende hovedtariffavtalen er gjeldende. UiO som arbeidsgiver venter på beskjed fra Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet om veien videre, mens Akademikerne-UiO forbereder seg til lokale lønnsforhandlinger. I årets lønnsoppgjør ønsker vi å blant annet å gi individuelle tillegg, med bakgrunn i hvorfor Akademikerne gikk til streik:  https://www.akademikerne.no/hvorfor-streiker-akademikerne-i-staten.

Merk. Det er fortsatt høyst uavklart hvordan årets lønnsoppgjør blir. Dette inkluderer virkningsfrist, frist for forhandlinger, rammen og selve hovedtariffavtalen. Dette påvirker oss også lokalt. Vi ønsker likevel å åpne opp for individuelle lønnskrav nå, slik at vi er klare når vi får informasjon om utfallet av Rikslønnsnemnda.

Det vil komme mer informasjon før sommeren vedrørende frister og kravskrivingskurs.

Publisert 13. juni 2024 12:15 - Sist endret 13. juni 2024 12:15