Vennenes Plantegruppe

 

Plantegruppa består av mange hyggelige mennesker, som har det til felles at vi liker å holde på med planter. I tillegg ønsker vi å bidra med å støtte opp om Botanisk hage. Plantegruppa driver frem plantene fra frø til salgbare planter som skal selges på Vårtreffet. Eneste krav for deltagelse i Plantegruppa er medlemskap i Botanisk hages Venner. Interesserte sender e-post til: medlem@botaniskhagesvenner.no.

 

 

 

Organisering

Plantegruppa er organisert med en leder som har ansvaret for at driften fungerer. I tillegg har vi ledere for hver undergruppe. Noen grupper har flere ledere.

 

Leder: Trine Nervum

Stauder: Berit Nyrud

Urter: Liv Jæger og Trine Nervum

Sommerblomster: Reidun Græsholt, Rose Eleni Pålerud og

Tone Nordenborg

 

Arbeidet

Arbeidet i Plantegruppa foregår i Forsøksavdelingen bak Naturhistorisk museum, nord i Botanisk hage. Vi starter sesongen 15. januar 2019 med å så og frem til mars er vi i Hagen på tirsdager fra kl. 10 til ca. kl 14/15. Fra 5. mars 2019 er vi i Hagen tre dager, tirsdager, onsdager og torsdager, formiddager fra kl. 10 til 15 og fra 2.april tirsdager, onsdager og torsdager, formiddager fra kl. 10 til 15 og ettermiddager fra kl. 17 til 20 frem til vårtreffet. Fra 27.august er vi i Hagen på tirsdager fra kl. 10 til ca. 14/15, for å stelle med plantene som skal overvintre og for å vaske og rydde utstyr. Vi har et godt samarbeid med gartnerne i Botanisk hage. Vi får råd om dyrking av planter og vi får overskudds planter fra Botanisk hage. Disse plantene selger vi på Vårtreffet. Det kreves ingen forhåndskunnskaper for å være med. Her kan du både lære og lære bort. Mange medlemmer har stor plantekunnskap. Hvor aktiv du ønsker å være bestemmer du selv.

 

 

 

Våre lokaler

Vi har et eget veksthus og et lite kontor, begge ligger inne på Forsøksavdelingen.

 

Ønsker du å være med i Plantegruppa, ta kontakt.

 

 

 

 

De siste ukene før Vårtreffet bugner det av planter klare for salg.      Foto: Trine Nervum

Det blir mye prikling.         Foto: Trine Nervum

Planter som snart er klare for salg.                       Foto: Trine Nervum

Før vårtreffet er nesten hver flekk på området hvor vi holder til dekket av plantekasser.                       Foto: Trine Nervum