Nye retningslinjer for jobbtelefon på UiO: NTL sier nei til sammenblanding av privatøkonomi og arbeidsforhold

Når UiOs innkjøpsavtaler for elektroniske kommunikasjonstjenester skal fornyes, ønsker de samtidig å revidere egne retningslinjer. Torsdag 20. september la de frem et forslag til nye retningslinjer for drøfting med de tillitsvalgte - som NTL sendte tilbake.  

Sammenblanding av privatøkonomi og arbeidsforhold

I dagens ordning er den ansattes telefon- og internettabonnement eid og betalt i sin helhet av UiO. Det nye forslaget fra arbeidsgiver innebærer at UiO bare skal stå som eier, og heller utbetale en fast kompensasjon til den ansatte.

Dette betyr at den ansatte selv skal være ansvarlig for betaling av regningen. Hvis regningen ikke blir betalt, skal hele regningen, for både det private forbruket og det jobbrelaterte forbruket, sendes fra abonnementsleverandør til UiO. 

NTL UiO mener at det nye forslaget medfører en uakseptabel sammenblanding av privatøkonomi og arbeidsforhold.

"Alle arbeidstakere har rett til fritid"

I møtet med arbeidsgiver påpekte NTL også at arbeidsgiver må avklare at et betalt mobilabonnement eller nettverk ikke betyr at den ansatte må være tilgjengelig for henvendelser fra arbeidsgiver utenfor arbeidstiden, slik det er presisert i dagens retningslinjer:

"Alle arbeidstakere har rett til fritid, og det skal derfor i størst mulig utstrekning unngås å ta kontakt med en arbeidstaker i fritiden."

Arbeidsgiver kommer tilbake med nytt utkast. 

Bilde: UiO / Håkon Størmer
Bilde: UiO 

NTL UiOs tillitsvalgte fra OD og EA, Olav A. Hoemsnes og Gabrielle Tandberg, var med på drøftingene av nye retningslinjer for bruk av elektroniske kommunkasjonstjenester. 

Publisert 1. okt. 2018 11:22 - Sist endret 1. okt. 2018 11:22