Streikeuttak 2014

LO Stat leverte idag plassfratredelse for 4500 ansatte i staten og medlemmene ved NTL UiO er blant disse.

Partene i staten har fått meklingsfrist til 25.mai, og dersom partene ikke da er kommet til enighet, vil det bli streik i starten fra og med 26. mai.


En eventuell streik i staten vil bli organisert som en punktstreik, som innebærer at de 4500 streiker på vegne av hele medlemsmassen som er i konflikt med arbeidsgiver. NTL UiO er blant de som er tatt ut til å streike. Dette betyr ikke nødvendigvis at alle medlemmene skal ut i streik, og informasjon om hvilke enheter ved UiO som blir rammet, vil bli gitt i løpet av uke 21.

Det er LO stat som forhandler på vegne av medlemmene i staten, og deres hovedkrav er at ramma for fordeling skal være på 3,8%. Dette vil tilsvare resultatet i frontfagene i tillegg til et etterslep på 0,5 % fra siste to-årsperiode. Det er rimelig at staten, som hovedsakelig består av høyt utdannet arbeidskraft, ikke får dårligere lønnsutvikling enn sammenlignbare grupper i industrien.

I tillegg vil LO stat prioritere generelle tillegg og justeringsforhandlinger. Andre parter ønsker at alt eller hoveddelen av lønnsendringene skal forhandles lokalt og individuelt.

LO stat krever at de sentrale tilleggene ikke bare skal fordeles som et prosenttillegg, men at det i bunnen skal fastsettes et fast kronebeløp for tilleggene. Dette er for å forhindre at de lavest lønnte får altfor lite i forhold til de høyere lønnede. Likelønn er fremdeles en prioritet.

I tariffforhandlingene er det ikke bare lønnstillegg som er tema. Partenes rettigheter,ulempetillegg, avtaler for oppdrag i utlandet, yrkesskadeerstatning, lånegrensa for Statens Pensjonskasse, arbeidstidsreguleringer og tvisteløsninger er viktige forhandlingstemaer. F.eks. vil Akademikernes krav om at all lønn skal fordeles lokalt, også innebære at vi mister streikeretten på lønnsfordelingen.


NTL UiOs medlemmer er villige til å støtte LO stat sin kamp for å bevare de gode kollektive rettighetene som Hovedtariffavtalen hjemler.

Her kan du se hvilke virksomheter som er tatt ut til å streike.


Mer informasjon om konkret uttak og praktiske opplysninger vil bli gitt i løpet av uke 21.

Publisert 9. mai 2014 13:54 - Sist endret 9. mai 2014 14:12