Motivasjonskveld: Livet etter studiene

Vi får besøk av Benedicte Ofstad, Eirik Ruud og Siri Olsen, som alle er tidligere studenter ved MENA- og kjemi-programmet. De skal fortelle om veien videre etter endt utdanning, og hva de jobber med nå.

Benedicte fullførte en bachelor i kjemi ved UiO i 2011, og tok master i fysikalsk kjemi ved NTNU. I løpet av studietiden har hun også hatt flere internships hos bedrifter som YARA, og hun har vært på utveksling til Cambridge. På tirsdag forteller hun om hva hun har gjort siden hun ble ferdig med mastergraden.

Eirik Ruud er en tidligere MENA-student som har startet et eget selskap ved navn Reactive metal particles (RMP). Eirik observerte et behov for rimeligere metallpulver og fant en metode for å produsere nettopp dette. Det neste steget derfra var å starte opp et selskap som kunne vise at dette fungerte og industrialisere teknologien. Eirik skal snakke om hans erfaringer, selskapet sitt og reisen fra MENA til CEO i RMP.

Siri tok både bachelor og master ved Kjemisk intitutt ved UiO, og ble i 2013 ferdig med sin master i analytisk kjemi. Gjennom Statoils satsning TeachFirst har Siri siden den tid jobbet i Osloskolen, før hun i våres fant en stilling der hun får bruke kjemikerferdighetene sine i praksis. Vi skal få høre hvordan man egentlig konkurrerer seg frem til en plass i TeachFirstprogrammet, hvordan det er å undervise i kjemi, og om jakten på en kjemikerstilling.


Det blir servert pizza og brus.

Vel møtt! 
- KFU, Proton og Menageriet

Publisert 18. okt. 2016 16:48 - Sist endret 25. okt. 2016 11:23