Guidekurs

Botanisk hages Venner og Naturhistorisk museum arrangerer kurs for nye guider i Botanisk hage. For å delta på guidekurs, må du være medlem i Botanisk hages Venner. Det er ingen planer om nytt guidekurs i 2023, det forrige var i 2022.

Vil du bli guide i Botanisk hage?

Venneforeningens guider gir omvisninger i Botanisk hage i sommerhalvåret, både på norsk og engelsk. Hver søndag i mai-september er det gratis omvisning for publikum. I tillegg er det mulig å bestille omvisninger for private grupper, foreninger og bedrifter når som helst i hagens åpningstid. Inntektene fra disse går til Botanisk hages Venner, og brukes til mange gode formål i hagen. En god guide gir besøkende en positiv og interessant opplevelse når de kommer hit. Det viktigste er ikke at man som guide behersker mye detaljkunnskap, men at man har fortellerglede og evner å inspirere de besøkende til å komme tilbake og lære mer. Botanisk hage setter stor pris på guidekorpset.

 

Hva inneholder kurset?

Vi går gjennom mange ulike temaer. Du får en innføring i Botanisk hages historie, hagens inndeling, de ulike anleggene som Fjellhagen, Oldemors hage og Urtehagen, samt noen av trærne og plantene som vokser her. Du får også lære om temaer som naturmangfold,  økologi og tips til presentasjonsmåter. Kurset er et samarbeid mellom Botanisk hages Venner og Naturhistorisk museum, og foreleserne er ofte ansatte i Botanisk hage. Vi arrangerer samlinger for guidene vår og høst, og har ellers jevnlig kontakt gjennom sesongen. Kurset er gratis.

 

Hvem er kurset for?

Kurset er åpent for medlemmer av Botanisk hages Venner som har fortellerglede, og er interessert i å dele sin kunnskap med besøkende grupper. Vi forutsetter at de som melder seg er interessert i å tilegne seg stoffet, og også vil påta seg omvisninger etter hvert. Det følger ikke med noen forpliktelser for den som måtte få kalde føtter underveis.

 

Godtgjørelse

Omvisningene er i utgangspunktet frivillig arbeid, men du vil få utbetalt et vederlag som kompensasjon for de utgiftene du pådrar deg.

 

Innmelding

Les mer om medlemskap i Botanisk hages Venner ved å trykke her.

 

Publisert 30. sep. 2020 21:38 - Sist endret 19. feb. 2023 23:24