Mat og drikke

MAT OG DRIKKE


spiralknapp Hva skal vi spise?

Det er lagt opp til to felles frokoster (lørdag og søndag) og en felles middag lørdag. Dette er inkludert i prisen, og arrangørene besørger innkjøp og frakt. Soldatene lager selv og spiser felles middag fredag - hva britene gjør da bestemmes etterhvert, utfra sammensetningen på gruppen.

  • Frokost lørdag og søndag:
    Soldatene spiser som en gruppe, vanlig soldatfrokost. Britene spiser sammen. De får havregrøt, hvilket er kjempesaklig!
  • Middag lørdag:
    Dette blir et festmåltid for alle spillerne sammen!
    Det blir en form for grillet kjøtt (helstekt lam?) med passende, historisk tilbehør.
    De som ikke spiser kjøtt får avslag i prisen. Retten vil være slik at den fungerer uten kjøtt.

Lunch, aftens etc:
Det blir ikke felles lunch, så her må hver især holde seg med mat. Gå sammen med noen av de du har mest spillmessig kontakt med (nær famile e.l.). Maten må være så tidsmessig som mulig. Hovedsakelig betyr det: Ikke noe som kommer fra Amerika.
En klassiker er litt brutt brød med pålegg av spekepølse, ost og honning/syltetøy, og noen epler (innført av romerne?) å knaske på.

Drikke:
Vi kan drikke vann, kald og varm saft, og til og med te (i løsvekt). Vi minner om at ekte alkohol er forbudt, men vi kan late som vi drikker vin eller øl. Kaffe finns ikke.
Siden vi ikke vet hvor vi skal være kan vi ikke si noe om dere må ta med drikkevann.

Godteri:
Det er koselig å ha noe å mumse på underveis. Vi kan jo ikke ha sjokolade, men vi kan ha mye annet som er godt. Rosiner og annen tørket frukt, dadler, kandissukker, nøtter (men selvfølgelig ikke Amerikanske nøtter, dette kommer vi til å sjekke nøye :) ), honning, kaker...
Lag deg en liten godtpose av stoff eller lær, så har du det for hånden.

Emballasje:
Maten pakkes ikke i plast hvis det kan unngås, bruk kurv, tøyposer, krukker osv. Eventuell plastemballasje vil vi ikke se.

{short description of image} Oppskrifter
  • Honningkake
  • Varm, krydret "vin" (hentet fra "The Rotten Romans" av Terry Deary):
    • 1 L druejuice (selges bl.a. på Meny Colosseum)
    • 3 ss honning
    • Krydder: Kanel, muskat, sort pepper (en klype av hver)
    • Vann, opptil 1 L

    Bland juice og vann etter smak. Rør inn honningen til den oppløses. Krydre etter smak.

punkt Av Überurl Sist endret 22. februar 2002
Grafikken er hentet fra Celtic Web Art
punkt
Publisert 29. nov. 2011 09:43 - Sist endret 12. des. 2011 16:01