Oppsummering

Prosjekter med karakter av felles forberedelser til noe er helt i tråd med URLs formålsparagraf. Da det allikevel var flere URLere som skulle på Operaballet 2004, var det altså helt naturlig å organisere seg som et URL-prosjekt. Anette og Anne tok initiativet til dette. Anette har ordnet billetter og praktiske ting i forhold til Operaballet. Anne har fungert som kontaktperson og webansvarlig.

Prosjektet ble annonsert ca 1. juni på URLs e-postlister og URLs forum på forum.laiv.org. Nettsiden var klar 28. juni. Her ble presentert hva deltagerne skulle gjøre når de ble med i prosjektet. Det viktigste var 1) publisere prosjektbeskrivelse, 2) research om spesialtema, 3) holde sykveld eller annen aktivitet, 4) publisere resultatsbeskrivelse. Målsetningen var å ha et deltagerdrevet prosjekt heller enn et ledet prosjekt, hvor alle skulle hjelpe og inspirere hverandre.

Til sammen har 11 deltagere vært innom prosjektet. Av disse 11 potensielle møtte 7 opp på ballet, men kun 4 i 1843-antrekk, altså ca 1/3. Frafallet hadde forskjellige årsaker: En meldte seg på og ga aldri mer lyd fra seg, en falt uheldigvis for aldersgrensen, to ga senere beskjed om at de trakk seg, to sluttet etter hvert å kommunisere, en skulle heller ikke sy noe i denne omgang. Stort frafall er allikevel ikke helt nytt i URL-sammenheng.

Det er kunngjort åtte fellesaktiviteter på nettsiden. I tillegg til dette kommer enkelte mer "spontane aktiviteter" og aktiviteter som ikke omfattet alle. Det har vært påfallende få sykvelder, kun to er kunngjort. Det lave fellesaktivitetsnivået er uvanlig for URL-prosjekter.

Aktiviteter i sommerferien var ikke forventet. Siden mange av deltagerne var involvert i kongressen Shadowcon, startet det virkelige arbeidet først ca 1. august.

Deltagernes oppfølging av de formulerte forventningene har vært varierende. "1843-kjernen" har fulgt opp godt. Disse har opprettet nettsider, bidratt skriftlig og hjulpet hverandre mye. De som var med på Operaballet, men ikke sydde 1843 har ikke deltatt i det skriftlige. De som trakk seg eller på en eller annen måte forsvant bidro ikke.


Sist endret 15. oktober 2004 av Überurl

Publisert 29. nov. 2011 09:42 - Sist endret 12. des. 2011 16:00