Referater 1999

Referater fra styremøter i URL 1999

Referat fra generalforsamlingen
16. august 1999 | 23. august 1999 | 6. september 1999 | 20. september 1999 | 4. oktober 1999 | 18. oktober 1999 | 1. november 1999 | 15. november 1999 | 29. november 1999 | 6. desember 1999 13. desember 1999


Styremøte 16. august 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:
Posten var ikke hentet så dette ble utsatt til neste møte.

Arrangementer:

Minilive onsdag 25/8-99 kl. 17:00 på Chateau Neuf.
 
I forbindelse med åpningen arrangeres det en forestilling 28/8 for å vise hva Chateau Neuf har å tilby. I den forbindelse trengs det noen pestofre (anno 1349). Morten og Sonja (og kanskje Lise) har tilbudt seg å stille opp her.

Vedtak:
Offisiell opprettelse av 17. mai prosjektet. Dette prosjektet, som ledes av Sonja i samarbeid med Karoline, har til hensikt lage tidsriktige kostymer (1814) til deltakerne før 17. mai. Alle som er interessert kan få bli med.
Det ble vedtatt at URL skulle betale depositum på enda en nøkkel til RomURLbania. Dictatrixs og Secretarius skal inntil videre disponere disse.

URLs posereglement:

Det ble vedtatt at det skulle være en opptaksprøve for nye medlemmer. De får i oppgave å koke sammen en minilive med roller. Dette skal så legge fram til Jurlebordet


Møte med DNS om åpningen av studenterhuset

Etter hovedstyremøte deltok Dictatrix og Secretarius i et møte om åpningen av Chateau Neuf.

Det ble gitt en del generell informasjon om arrangementet.
Det blir visstnok en god del mediadekning, så dette er en god sjanse til å få realisert sine eksponeringsbehov. HKH (Håkon Magnus) kommer på besøk og skal vises rundt på bygget. Det kunne kanskje vært lurt å rydde litt på kontoret. Det ble anbefalt å ha noen på kontoret til enhver tid som kan vise rundt og reklamere for foreningen ovenfor besøkende som dukker opp. Hver forening skal visstnok drive salg av medlemskap for DNS. Disse koster 30 kr. og av dette går 10 kr. til den foreningen som solgte medlemskapet.

-Vi kommer antagelig til å trenge flere medlemskort.
-Vår del av arrangementet (Miniliven) skjer ons. 25/8 kl. 17-20.
-Den ansvarlige møter opp en time før arrangementet og henvender seg i skranken for å få tak i Morten som er ansvarlig fra DNS sin side. Arrangementene skal ha fri entré for besøkende. Vi skal ha en stand med program, utstilling og informasjon ved den første søylen i foajeen innenfor hovedinngangen.

-Vakthold/Plikter:
Det skal være stands fra kl. 10:00 hver dag, men det ser ut som om URL ikke trenger å ha andre dager enn onsdagen. Det er dugnad hver dag fra kl. 10 til 19 for å få alt klart til åpningen. DNS ønsker at hver forening stiller med folk minst 2 dager. DNS ville også at hver forening skulle ta tre vakter på tre timer hver under arrangementet. I den anledning arrangeres det sikkerhetskurs og tappekurs torsdag (19/8) kl. 18 og lørdag (21/8) kl. 18.

-Lise, Sonja og Even stiller for URL.

-3. etg. bevoktes fra kl. 18 og utover. For å komme opp må man kunne vise akkrediteringskort. Hver forening får et visst antall kort de kan disponere over. Kortene kan hentes i infoskranken 24-26/8 (høyre inngang).

-Vi må sjekke om dette blir noe problem når vi skal ha miniliven.



Styremøte 23. august 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist
 

Arrangementer:

Minilive onsdag 25/8-99

Annet:
Dette møtet gikk først og fremst med til å planlegge miniliven (ons. 25/8 kl. 17 til 21). Sonja hadde laget et svært bra plott med rollebeskrivelser for alle postene. Vi skulle bruke sjokoladepenger som "skatt" og plottet gikk ut på å befri et lite uskyldig alvevesen, som forsvinner fra gruppen med spillere i begynnelsen, fra den sorte ridder.
Etter gjennomgang og rollefordeling gikk alle som var tilstede på møtet gjennom løypa og plasserte postene.



Styremøte 6. september 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:
Beskjed fra studenthuset om fremgangsmåte for å melde seg opp på informasjonslistene deres.
Informasjon fra Kulturhuset om hvordan man skal søke om penger (søknadsfrist: 10/9-99).

 Torsdag 9/9-99: Vi feirer at det er 9/9-99 Onsdag 6/10-99: Filmkveld

Annet:
Vi trenger å kjøpe inn en regnskapsbok, denne koster en del (mellom 100 og 200 kroner), men det trengs. Birger (Kvestor) har gjort ferdig regnskapene fra V97 til V99. Disse kan nå sendes inn sammen med semesterberetninger slik at vi får søkt om mer penger fra Kulturstyret. For dette arbeidet blir Birger utnevnt til minst-mest kjempeflink Hero.
På torsdag 9/9 feirer vi hos Anne Innes (Uberurl) at det er 9/9-99. Vi markerer dagen ved å se M. P. filmen der de sier "ni!".
Livesjakk: Det ble på dette møtet bestemt å overgi ansvaret for å arrangere Livesjakken til Legionen. Dette ble gjort av den grunn at URL har Miniliven, mens legionene egentlig ikke har noe. Dessuten er en av kravene for at vi skal få bo på Chateau Neuf at hver forening har noen utadrettede arrangementer hvert semester. Dermed kan legionen ha Livesjakken. Vi trenger totalt 32 stk. Antagelig blir det Ravn mot Leg*XV + URL. Anna H. var på møtet som representant for Leg*XV og påtok seg, på vegne av komiteen, ansvaret for dette arrangementet.
Så vidt vi har fått høre så er styret på C. N. fornøyde med innsatsen vår under åpningen. Det ble diskutert hvorvidt datoer for møtene burde stå i programmet eller om det holder med "hver 1. og 3. mandag i måneden". Det var tre av de nye medlemmene som ikke har e-mail. For å få engasjert disse ble tre av medlemmene i styret gitt i oppdrag å ringe dem. Sonja skal sjekke om Blankvåpen gruppa kunne tenke seg å holde et lite treningskurs i bruk av pædda-våpen. Filmkvelden onsdag 6/10 blir i _store_ fysiske auditorium. Det ble vedtatt å gjøre dette til en Robin Hood-kveld der vi kunne vise Robin Hood "Prince of Thieves", "Robin Hood" m/Errol Flynn og/eller "Men in Thights". I slutten av September kan det være aktuelt å holde et kurs om "Padda våpen".



Styremøte 20. september 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:
Styret i DNS søker etter 6 slottsmestere, arkiveres
Vi har fått tilbake bekreftelsene på at vi får låne store og lille fysiske aud. til filmvisningene våre dette semesteret.

Arrangementer:

Kinotur ("En Midtsommernattsdrøm") torsdag 23/9 Filmvisning (Robin Hood kveld) onsdag 6/10

Annet:
Det er nå innkjøpt en regnskapsbok samt et hefte som gir en innføring i regnskap. URL har søkt om penger fra kulturstyret innen den fastsatte fristen!. Vi som var tilstede fant ut at vi skulle høre på lista om vi skulle flytte møtene fra mandag kl. 18 til en annen dag/tid i uken. Dette fordi det virker som det er færre og færre som kan komme. Secretarius mailer til listen med forslag om å skifte dag. Sonja (Besserwisser) kom med et forslag til et nytt prosjekt som URL kunne sette i gang sånn i januar en gang. Dette skulle være et gjøgle-prosjekt, og Besserwisser har allerede funnet en som kan være lærer. En av de nye medlemmene våre (Håvard Gjerde) lurte på om han kunne få låne en munkekostyme til en prologlive for "Skumringstid" (1.-3. okt.), siden alle hans kostymer ikke er kommet til Oslo enda. Secretarius sender en mail til lista om dette. Besserwisser hadde et forslag om å arrangere et "Nybegynnermøte" om to uker, der de nye medlemmene blir spesielt invitert til å delta. Dette skal være av sosial karakter, med litt URL-innkjøpt mat og drikke, samt en film eller liknende. Sonja skulle sjekke om det var mulig å ha det hos henne.



Styremøte 4. oktober 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist: En beskjed om at det vil være adgangsbegrensning til kontorarealene kvelden 24/9 på grunn av et arrangement på Chateau Neuf.
Rundskriv med informasjon vedrørende internleie av anlegg (arkiveres).
Innkalling til møte med DNS torsdag 21. okt. kl. 14.

Arrangementer:

Onsdag 6/10 kl. 17 - 22, "Robin Hood" filmkveld i store fysiske aud. Tirsdag 19/10 Sykveld hos Dictatrix.

Annet:
Secretarius skaffer filmer og snacks etc. til filmkvelden. Det ble tatt opp det faktum at vår søskenorganisasjon Legion XV snart må se ut som om de gjør noe aktivt på huset for å unngå problemer.
Det ble også diskutert hvilke av URLs arrangementer som kan avholdes på Chateau Neuf. Av ting som ble foreslått er: Foredrag, filmvisning (hvis de klarer å skaffe en prosjektør/video kanon) kurs og sykvelder. I løpet av semesteret (gjerne så fort som mulig) burde vi få til å arrangere et kurs i å lage pædda-våpen. I denne forbindelse burde det også gå an å få holdt et kurs i hvordan vi kan bruke disse uten å kveste hverandre alvorlig. Det ble også ytret ønske om et kurs i hvordan man lager keramikk.
Fra nå av er det viktig at de som har nøklene til RomURLbania sier fra hvis de ikke kan komme. Slik håper vi å slippe at man må stå utenfor kontoret og ikke kommer inn. Aller helst bør alle som er med i URLs styre si fra hvis de ikke kan komme på et møte.
Det kom inn et forslag om at vi på neste minilive også burde kunne informere om en stor live som URL har tenkt til å delta på, samt sykvelder og kurs/foredrag i forbindelse med dette. Dermed blir det kanskje lettere å få med nye livere.
Det var også et forslag om at URL burde arrangere en "ordentlig" live, kanskje en som varer en helg. Denne burde i så fall være rettet mot nybegynnere.
URL skal delta på en kakebake-konkurranse på onsdag 5/10. Det ble foreslått en rekke ingredienser og ideer til utseende.

Vedtak:
Fredag 19/11 er satt av for foredrag, det ble vedtatt å forsøke å få til et 17. mai foredrag denne kvelden. Styret skal høre med Allegra og Øyvin om en av dem kunne tenke seg å holde et foredrag.
Vi skal spørre Arvid Amundsen om han kunne tenke seg å holde et kurs i å lage pædda-våpen.
Morten (Servus Subordinae) har herved blitt forfremmet til URLs magister for sensur og propaganda. Hvis noen kunne komme med en passende tittel på kvasilatin ville det vært fint!



Styremøte 18. oktober 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:
Brev fra forbudet mot rusgift (alkohol og sånt)
Innkalling til genfors. i DNS 17. nov.

Arrangementer:

Tirsdag 19/10 kl. 17 Sykveld hos Dictatrix Mandag 25/10 kl. 19 St. Crispins dag feires hos Sonja Torsdag 28/10 kl. 18 Filmkveld. Kule filmer vises i Lille fysiske auditorium (Fysikk bygningen, 2. etg. vestfløyen).

Annet:
I lys av sin akademiske karriere blir det innvilget forskningsfri for Besserwisser til hun er ferdig med doktorstudiet sitt.
På info. møte til DNS som er 21/10 kl. 16:45 (for URL) vil Petter stille opp for å fortelle oss hva Leg*XV kom fram til på sitt infomøte. Så mange som mulig fra styret stiller på dette møtet.
Leg*XV har overtatt en av de nøklene URL hadde til kontoret. For dette skylder Leg*XV nominelt 250 kr. til URL. Men siden det er blitt informert om at det kommer en ny ordning med nøkkelkort om fra 1 til 3 uker ser vi på dette som et "nøkkellån" inntil videre. Hvis innføringen av nøkkelkort skulle drøye kan vi heller komme tilbake til saken.
Vi feirer St. Crispins dag hos Sonja i Hjelmsgt. 6c i år. Dermed brytes etter alt å dømme en lang tradisjon med å avlyse dette arrangementet i URL. Det vil bli vist to videoer, en om langbuer og dessuten "Henry 5th." Det vil bli laget korrekt mat fra koloniene (tacos).
Det har vært en del diskusjon om vi er tjent med å fortsette å holde til på Chateau Neuf, og konklusjonen er at det er det. Vi regner med at vi er over kneika når det gjelder felles aktiviteter som vi er nødt til å engasjere oss i der nede, i tillegg til at en del av ankepunktene våre ser ut til å bli ordnet (tilgang til videokanon, verksted og muligens mer lagerplass).
I forbindelse med 17. mai prosjektet ble det vedtatt å prøve å få til en tur til Kjolesenteret 20/11. Andre fra URL kan godt være med hvis vi får nok biler og plass, men 17. Mai prosjektet er prioritert denne gangen.

Vedtak:
Det har vært for mye svadamail på URL-listen i det siste. For å bøte på dette ble det vedtatt å opprette en URL-info liste. Alle de som står på URL-listen nå vil bli overført til denne listen, også kan de som evt. ikke har lyst til å stå på en (eller begge) stryke seg etterhvert.



Styremøte 1. november 1999

Referatet for dette møte ble ført av Karoline (Kverulant) da Even (Secretarius) ikke var til stede.

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:

Arrangementer:


Regnskap V97-H98
Birger hadde vært flink og laget regnskap for denne perioden. Anne skal sende det til kulturstyret. 17. mai-mötet mandag 15/11
Dette mötet kræsjet med URL-mötet, og er derfor flyttet til kl 19, styret går samlet ned til Sonja etter vanlig URL-möte. Legionens möter
Legionen har bestemt at de skal ha möter annen hver mandag kl 18, på samme mandag som vi har det. De har bedt oss om å flytte våre mötetider. Dictatrix ba dem om å skrive et pent söknadsbrev, men styret synes at siden vi hadde den dagen först, har vi försterett!! DNS-medlemskap
Siden dette er påbudt for alle styremedlemmer, får de det dekket av URL. Nökler
Det var ubetenksomt av Even å stikke av med nökkelen, men vi er glade i ham for det. Nytt styremedlem
Elin S. er nå offisielt med i styret som "Attpåklatt", men hun trenger hjelp med å finne et latinsk navn. Forlengning av mötet
Vi forlenget mötet et par minutter for å vente på Slask. Propagandavideo
URL må lage en propaganda video for å få flere medlemmer. Tors. 18/11-99 Øyvin holder foredrag for 17. Mai prosjektet Man. 6/12-99 Planleggingsmøte for JURLegXVbordet Man. 17/1-00 Genfors.

Annet:
På JURLegXVbordet vil vi ha samme røykeregler som vi hadde i fjor. Det betyr at man må gå ut for å røyke til bygget stenger. Deretter Vil røyking måtte foregå i "røykekroken". Prisen for de som deltar blir på 130 for medlemmer (150 inkl. medlemskap for ikkemedlemmer). De som foretrekker vegetarmat melder fra til Lise eller Sonja og betaler ½ pris (siden de må skaffe maten selv). Styrene skal være med på innhandling, klargjøring og rydding. Det vil bli arrangert et planleggingsmøte mandag 6/12 sammen med styret i Leg*XV.
Kjolesenterturen er først og fremst for 17. mai-prosjektet, men andre fra URL kan selvfølgelig også være med. Frank og Anne kjører. Avgang er fra C.N. presis kl. 10:00. De som skal være med sender en mail til Karoline. Man må ikke regne med å være tilbake før 16:00.
Det ble diskutert å lage et kostyme til Berit (hun som eier kjolesenteret).

Vedtak:
Vi har nå fått nøkkelkort til kontordørene. Det ble bestemt at man skal betale et depositum, på 100 kr for kortene. De som kan ha nøkkelkort til RomURLbania i URL er styret. Karoline skaffer presang til Øyvin (pga. foredraget).



Styremøte 29. november 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:
DNS etterlyser semesterprogrammet vårt for neste semester (innen 6/12)
Tilbud om firmakonto hos Peppes Pizza

Arrangementer:

Man. 6/12-99: Fellesmøte med Leg*XV for planlegging av JURLegXVbordet Lør. 11/12-99: JURLegXVbordet (kl. 18:30 RF-kjellern)

Annet:
Secretarius har en av de gamle nøklene til RomURLbania og må få levert denne (mot kvittering og depositum) ved en egnet anledning.
Vi gjennomgikk referatet fra forrige URL-møte (som ikke er sendt ut til lista enda fordi secretarius har eksamen).
JURLegXVbordet (se under for vedtak):
Anne har nå trykket opp billetter. Disse blir lagt ut til salg på URL-møtene og på kontoret til Anne (Geografisk institutt i 10. etg mattebygget). Det er også mulig å melde seg på via mail.
For øyeblikket er det 8 stykker fra styret som har meldt seg til jobbe med JURLegXVbordet, dette utgjør 2 basisgrupper på 4, en for lørdag og en for ryddingen på søndag. Med erfaring fra forrige gang er dette litt få selv om det går. Det blir mye å gjøre, og for å få det litt 'koseligere' ble det vedtatt å etterlyse frivillige fra foreningene som kunne tenke seg å være med å gjøre klart (hjelpe til med matlagingen, henge opp pynt, smake på gløggen osv), eller å rydde (opp all maten og drikken som ble igjen, samt vaske selvfølgelig). Handleliste vil bli laget neste møte (sammen med Leg*XV). Vi vil bruke engangsbestikk og metall-tallerknene ved servering.
Det har vist seg at det har vært enkelte misforståelser fra URL sin side om hvordan Leg*XV er organisert. Dette ble oppklart takket være dialog med et av komitemedlemmene, og går ut på følgende: Det er opp til medlemmene av Leg*XV å ta initiativ og arrangere ting. Styret finnes for å tilrettelegge. Det kunne dermed ha vært ønskelig om medlemmer av legionen kunne tenkt seg å stille opp for å hjelpe til under dette felles-julearrangementet. Det hadde antagelig vært til stor nytte om noen hadde informert medlemmene av Leg*XV om dette på et tidligere tidspunkt, og URL vil nødig tråkke komiteen på tærne.
Ved fremtidige fellesarrangementer bør man derfor være klar over dette og ta det med i betraktningen.
Det var forslag om å arrangere en tur til Oslo bymuseum for URL. Dette blir nok først og fremst myntet på 17. mai prosjektet, men vil være av interesse for andre også:). Dette er aktuelt for neste semester.
Det ble tatt opp at vi trenger en fast 'webmaster/mistress', som det er nå er det Lise og Ståle som deler på jobben.

Vedtak:
Det er endelig vedtak på at billettene til JURLegXVbordet skal koste 130 for medlemmer av URL og 150 (inkl. medlemskap) for andre. Dette gjøres fordi det må kunne forelegges medlemslister som en dokumentasjon på at det dreier seg om et 'Internt arrangement' ved evt. kontroll fra myndighetenes side.
Anne (Uberurl) informerer på begge listene om at påmelding og salg av billetter har startet.
Birger koordinerer hvem som skal gjøre hva, når under JURLegXVbordet.
Even hører med RF om befaring av kjellern før arrangementet og ansvarlig fra RFs side, samt etterlyser frivillige.



Fellesmøte med styret i Legio XV om JURLegXVbordet, 6. desember 1999

Arrangementer:

Lør. 11/12-99: JURLegXVbordet (kl. 18:30 RF-kjellern)

Annet:
Tilstede på møtet var: Karoline, Sonja, Birger, Anne, Lise, Morten, Øyvin, Anna, Arne og Even
Vi skal be RF stille med vakt/sjenkemester. Lene har sagt seg villig til å gjøre dette.
De som skal være med å forberede festen møtes kl. 12 på lørdag. Rydding skjer fra kl. 14 på søndag. Det ble laget handleliste og fordelt oppgaver.
Øyvin informerte om situasjonen for studenthuset, generelt hadde det vært ønskelig om medlemmer av URL møtte opp på flere av arrangementene og møtene.

Vedtak:
Det ble bestemt å prøve å stikke innom bokkafeen etter mandagsmøtene for å bli bedre kjent med de andre i DNS og for å holde Øyvin med selskap.



Styremøte 13. desember 1999

Vi gjennomgikk posten vi hadde fått siden sist:

Arrangementer:

Man. 17/1-00 Genfors Man. 24/1-00 Møte om deling av RomURLbania med Leg*XV.

Annet:
Webstedet vårt ligger for tiden på Ståles maskin. Det kan være ønskelig å flytte dette området til f.eks. Anne hvis hun overtar som Web-ansvarlig.
Anne fikk parkeringsbot ved varelvering til C.N. og tar kontakt med dem for å avklare om dette er lov.
Det hadde vært fint med en erfaringsprotokoll, styret henvender seg til Birger og Anne i håp om at de kan gjøre dette. Petter kan antagelig yte en del mht. matlagingen.
Vi må bli mer aktive på DNS-møtene og stille opp på arrangementene og dugnadene.
URL/Leg*XV trenger et lager/verksted, mer enn et kontorlokale.
Det var et forslag fra Morten om å samarbeide med filmklubben. Man kunne f.eks. lage en temakveld med foredrag. Det var også forslag om å gjøre mer ut av filmkveldene enn det vi har nå.
Videre bør det arrangeres flere foredrag, med bredere appell.
URL bør se på mulighetene for å innlede samarbeid med andre foreninger.

Emneord: Urlbania, Leg XV, minilaivplot Av Even, Karoline
Publisert 11. juni 2009 14:56 - Sist endret 29. nov. 2011 09:39