Lovendringsforslag fra Torkil Vederhus

Hepp,
Foreslår herved å endre paragraf 22 a) i Realistforeningens lover (http://foreninger.uio.no/rf/om/org/lover/) om generalforsamlingen fra:

Generalforsamlingen er foreningens høyeste myndighet i spørsmål som ikke kommer inn under §15 d) under første punkt. Generalforsamlingen er beslutningsdyktig når minst 1/10 av medlemmene er tilstede, dog slik at 50 stemmeberettigede er tilstrekkelig dersom foreningen har mer enn 500 medlemmer.
Til:
Generalforsamlingen er foreningens høyeste myndighet. Generalforsamlingen er beslutningsdyktig når minst 1/10 av medlemmene er tilstede, dog slik at 50 stemmeberettigede er tilstrekkelig dersom foreningen har mer enn 500 medlemmer.

I praksis betyr det at Desisjonsutvalget ikke lenger kan bestemme over generalforsamlingen i lovtolkningsspørsmål, eller situasjoner hvor lovene må vise seg å være utilstrekkelige.

Jeg mener det er viktig å ha en generalforsamling som virkelig er foreningens høyeste myndighet. Det er generalforsamlingen som best representerer medlemsmassen og studentene på fakultetet, som foreningen er til for.

Dette er ikke et mistillitsforslag.. Jeg har full tillit til Desisjonsutvalget, og de vedtak jeg har sett dem gjøre har alltid vært i lovenes ånd. (Det er uansett ikke mulig å stille mistillit til DU)

Diskuter gjerne forslaget!

Mvh,
Torkil

Publisert 4. apr. 2011 15:39 - Sist endret 4. apr. 2011 15:48