Bolig

Noen er heldige og har et sted å bo klart i god tid før man begynner på studiet. Andre har kanskje ikke funnet ut hvor de skal bo. Her kan du lese litt om de forskjellige boformene som kan anbefales nå du studererer ved UiO.

Familieid leielighet

Antageligvis det deiligste er å bo hos mormoren din og få frokost servert på sengen nesten hver dag, eller å leie leieligheten på 70 kvm. som et familiemedlem kjøpte en gang for lenge siden for en billig penge. Er dette en mulighet, burde du absolutt vurdere dette som en sterk kandidat når du velger boformen. Det som kan være det negative ved dette er problematikken som kan oppstå når du kommer litt ekstra seint hjem etter semestersluttfesten og ikke er så flink til å liste deg som du tror. 

Privatutleier-leielighet

Leieligheter du leier av privatpersoner du ikke kjenner eller firmaer som leier ut kan variere veldig mye i både pris og standard. De heldige få kan ende opp med god standard og lav pris, men ofte er det bare det med middels standard og litt over middels høy pris som er ledig i og rundt Oslo. Det kan være veldig vanskelig å få tak i det som passer så det kan lønne seg å ha is i magen og evt. finne midlertidig løsning. Dette gjelder for øvrig også de to neste punktene.

SIO-leielighet

Studentsamskipnaden i Oslo tilbyr studenter stadig mer billigere alternativer for studenter og har mange studentleieligheter rundt omkring i byen med varierende standarder og priser, men likt for de fleste leielighetene er at de er rimelige. Gå inn på sio.no og søk så tidlig som mulig og ikke mist troen om du ikke skulle bli tildelt noe så kjapt som du håpet på. Det skal sies at det meste er inkludert i prisene du ser på nettsiden. 

Anker-leielighet

Ankerstiftelsen eier også en god del boenheter rundt omkring. ankerstudentbolig.no er siden du finner noen av disse på. Prismessig er det tilsvarende SIO, men parleielighetene er opptil 10 kvm større for de som liker albuerom og har noen å bo med.

Pendlerlivet

Om ikke du skulle finne deg noe i Oslo og egentlig ikke har noe i mot 1 times reisevei kan det være mange flere muligheter. Dette har positive følger som lesing på tog/buss eller at man har lettere for å bli lenger og studerer.  

Emneord: hybel, BorForSegSelv, eie-leie Av Christian Fleischer
Publisert 22. juni 2015 15:08 - Sist endret 22. juni 2015 15:39