To bronse i den internasjonale finalen

Årets internasjonale finale fant sted 8.-18. juli digitalt fra Kina. Vi gratulerer Ruiyi og Simen med flotte bronsemedaljer i den internasjonale finalen

Flott innsats av de norske deltagerne i den internasjonale kjemiolympiadefinalen, og med bronsemedaljer til både Ruiyi Li fra Trondheim katedralskole og Simen Jægtvik Aas fra Sandnessjøen vgs. 

Årets finale skulle egentlig ha vært i Tianjin i Kina, men pga Covid-19 ble den internasjonale finalen arrangert digitalt og organisert av Kina. De norske deltagerne var samlet i Oslo for den teoretiske prøven.

Mer info om den internasjonale finalen finnes her: https://www.icho2022.cn

Egentlig skulle de norske deltatt fysisk i den nordiske kjemiolympiaden i Reykjavik i forkant av den internasjonale finalen, men dessverre gjorde SAS streiken og flykanselleringer at det ikke var mulig å kunne rekke frem til konkurransene på Island i tide.

Her er de tre norske deltagerne i den internasjonale finaleprøven i Oslo:  Simen Jægtvik Aas fra Sandnessjøen vgs, Børge Rekstad fra Foss vgs og Ruiyi Li fra Trondheim katedralskole. Dessverre ble fjerdemann Eirik Nilsskog fra Sørumsand vgs syk og fikk ikke deltatt i finalen. 

Bildet viser finaledeltagerne
Simen, Børge og Ruiyi etter gjennomføringen av den internasjonale finalen (Foto: Mathilde Verne)
Bildet viser gjennomføringen av finalen
Her gjennomfører de tre finaleprøven (Foto: Mathilde Verne)

 

 

Av Hans-Petter Hersleth
Publisert 19. juli 2022 14:57 - Sist endret 19. juli 2022 15:01