Resultat - HTA 2.5.1 - 5,47 %

Unio, Akademikerne og arbeidsgiver på UiO har signert endelig protokoll fra de lokale lønnsforhandlingene på UiO etter HTA pkt. 2.5.1. Hele potten fordeles til et prosentvis tillegg på 5,47 % per 1.mai i år. 

Lønnsoppgjør Unio, UiO, 2023, stabler med penger

Resultat av årets 2.5.1-forhandlinger

Unio, Akademikerne og arbeidsgiver har kommet til enighet i årets lokale lønnsforhandlinger 2.5.1.

Partene er enige om at hele potten fordeles til et prosentvis tillegg på 5,47 % og er omforent om at det er viktig å sikre alle ansatte god lønnsutvikling. Det generelle tillegget tilfaller ansatte som er omfattet av avtalen per 1. mai. Endelig protokoll ble signert 11.09.23. Utbetaling skjer ifølge UiO på oktoberlønnen. 

De som går av med alderspensjon, slutter ved UiO, eller er i oppsigelsesperiode fra UiO mellom 01.05. - 31.08.2023 inngår ikke i oppgjøret.
(De som er i oppsigelsesperiode fra UiO i angitt periode og starter i annen stilling på UiO, inkluderes i oppgjøret).  

De som går av med alderspensjon er dekket av en sikringsbestemmelse mellom partene og SPK. Medlemmer som gikk av med pensjon før lønnsoppgjøret får sin alderspensjon justert med 8,54 %. Derimot vil ansatte som går av med pensjon etter 1. mai få regulert sitt pensjonsgrunnlag med lønnsveksten i samfunnet, dvs G-reguleringen, som i 2023 er 6,41 %.

Unios krav i årets mellomoppgjør var å sikre alle våre medlemmer et så høyt generelt prosentvist tillegg som mulig. Dette for å kompensere for lønnsetterslep i sektoren og sikre at UiO rekrutterer og beholder viktig og høy kompetanse i konkurranse med privat sektor og andre institusjoner innen UH-sektoren. Samtidig må vi ta høyde for stigende inflasjon og økte lånerenter.

Resultatet viser at vi har fått innfridd vårt krav.

 

Emneord: Lokale forhandlinger, lønn, lønnsopprykk, Forskerforbundet ved UiO Av Belinda Eikås Skjøstad
Publisert 11. sep. 2023 12:21 - Sist endret 11. sep. 2023 12:21