Overlevelseskurs/stressmestring for stipendiater

Forskerforbundet ved UiO har gleden av å invitere til overlevelseskurs/stressmestring for deg som er tidlig i din forskerkarriere. Trenger du råd om hvilke strategier og holdninger som kan hjelpe deg gjennom livet som stipendiat? 

Det topper seg

- hvordan takle stress og vanskelige følelser

 

Følelser er vårt viktigste signalsystem som sier noe om hvem vi er og hva vi trenger. Likevel er følelser ofte forvirrende, vonde og vanskelige å håndtere. Stress, overveldelse og uro er tilstander som kan komme i veien for det vi ønsker å oppnå. Hvordan skal vi forstå og møte våre egne reaksjoner og følelser på en god måte? Hva det er som skaper stress, hvilke helseaspekter er forbundet med stress og hvordan kan det håndteres?

I dette kurset vil du få informasjon om, og verktøy for å takle, stress og følelser. I tillegg skal vi utforske egne reaksjoner gjennom individuelle øvelser. Kurset legger vekt på noen av de spesifikke utfordringene som phd-kandidat, med fokus på å ta vare på egen psykiske helse gjennom doktorgradsarbeidet.

Passer kurset for meg?

Sliter du med utfordringer med å kombinere stipendiatliv med livet for øvrig, stress eller frykt for fremtiden? Lurer du på hvordan du kan leve livet som stipendiat best mulig?

Vi i Forskerforbundet snakker med mange stipendiater og opplever at flere enn deg møter utfordringer underveis i doktorgradsperioden. Derfor tilbyr vi dette kurset for å gi deg tips og råd til å håndtere stress og vanskelige følelser som oppstår i livet som stipendiat. Du kan melde deg på uansett hvor i ph.d.-løpet du er.

"Overlevelseskurset" er et supplement til kurset "Kjenn dine rettigheter" som Forskerforbundet arrangerer årlig.

Hvem møter jeg?

Kursholder er psykolog Victoria Forsberg. Hun jobber på Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo og er videreutdannet i emosjonsfokusert terapi (EFT) for individer og par. I tillegg underviser hun på bachelor i psykologi ved Bjørknes høyskole, samt holder ulike kurs og foredrag om følelser, stressmestring og relasjonsutfordringer.

Cecilie W. Lilleheil er tillitsvalgt for Forskerforbundet ved UiO. Hun har permisjon fra stillingen som seniorrådgiver for forskerutdanningen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Hun har jobbet administrativt med ph.d.-utdanning på institutt- og fakultetsnivå siden 2006.

 

Kurset er åpent for medlemmer og potensielle medlemmer av Forskerforbundet.

 

Frist for påmelding er 9. mars.

Publisert 27. jan. 2022 09:21 - Sist endret 10. feb. 2022 13:50