Ingredienser (4 porsjoner):
Et eple
En pære
En mellomstor sjalottløk
250 gram rotselleri
Matfløte
Litt smør
En terning kjøttbuljong
Skrell epler, pære og rotselleri, og smelt litt smør i en varm gryte. Finhakk sjalottløken, kutt eplet, pæren og rotsellerien i større terninger, og tilsett alt porsjonsvis i gryten. Tilsett eventuelt litt ekstra smør, og la det steke til terningene blir myke. Du bør merke en distinkt søtlig duft fra gryten etterhvert som frukten og sellerien karamelliseres. Sett ned effekten på platen, og hell på matfløte slik at det dekker bunnen, og hell så på litt mer. Ha i buljong, og la det koke litt inn, til terningene blir såpass myke at du kan mose dem med stekespaden. Ta av varmen, ha i mikser, eller bruk håndmikser til å mose terningene, inntil puréen er jevn. Det bør ikke være nødvendig, men du kan smake til med salt og pepper.
Server som garnityr til kjøttretter; teksturen gjør at det fungerer dårlig sammen med mindre faste produkter, som for eksempel fisk og annen sjømat. Utover det passer den uansett ikke til veldig salte retter. Ellers har sellerien en distinkt, men ganske mild smak, som helst bør balanseres med kraftigere smaker. Tips her kan være rødbeter, rødkål, et tomatkompott eller en kraftig portvins-, øl- eller Whiskey-saus. Utover det anbefales det at man eksperimenterer selv, og skriv gjerne til oss i Husbjørnredaksjonen om egne erfaringer.
Bon appètit!