Fadderfolk

Navn: Nicolai Rønneberg Nielsen

Stilling: Festivalsjef for Studentfestivalen i Oslo, STUDiO
Studerer: Interaksjonsdesign

Hva er det nettopp du driver med?
Er sisteårs student på master i interaksjonsdesign, og festivalsjef for STUDiO 2011. Min oppgave er å passe på at alt går bra under semesterstart, og at alle gjør det de skal. Mye møter, mye telefoner, mye prating og ja… mye!

Hvorfor er Semesterstart viktig for nye studenter?
STUDiO er selve symbolet på semesterstart, og når festivalteltet reiser seg på Frederikkeplassen vet alle at fadderukene er i gang. Vi samler alle arrangørene under en fane og legger til rette for at alle typer foreninger, kjellere og studenter skal få den beste starten på semesteret. En god studiestart er utrolig viktig for studentene. De du møter kommer sannsynligvis til å følge deg gjennom hele studietiden. For noen ett år, for noen tre, og for andre faktisk fem år! I tillegg er STUDiO en ypperlig arena å starte engasjement i en forening, enten på et av fakultetene eller på Chateau Neuf. Du kan forresten registrere deg som STUDiOfrivillig på Frederikkeplassen under hele festivalen.

..og hvilke arrangementer vil du særskilt anbefale nye studenter å dra på?
I år fokuserer vi spesielt på mangfoldet i studentmassen. Alle har vi forskjellige interesser og egne ønsker. Derfor vil jeg først og fremst anbefale å få tak i programmet eller festivalavisen, ta frem en penn, og krysse av det som høres spennende ut!

Det er selvfølgelig noen arrangementer man ikke kan gå glipp av:
Fysikkbakken onsdag, torsdag og fredag første uken - Avsluttes med minnekonsert.
Den legendariske Semesterstartfesten på Chateau Neuf torsdag den 18.08
Elektronikakvelden 20. august.
Pup til Pub og Allstar Teatersport mandag 22. august.
Kampen om Tigerstaden torsdag 25. august – Tid for å knuse BI & Høyskolen!
Til slutt selve avslutningen på semesterstart - Den STORE festen, lørdag 27.

Håper alle får to fantasiske fadderuker, og husk å ta vare på hverandre!


Navn: Chloe Steen
Stilling: Internasjonalt ansvarlig og dessuten heltidsansatt i arbeidsutvalget i Studentparlamentet ved UiO
Studerer: Molekylærbiologi

Hva er det nettopp du driver med?
Til vanlig studerer jeg molekylærbiologi, og jeg er nå ferdig med førsteåret på master. Men i år skal jeg sitte i arbeidsutvalget til Studentparlamentet. Arbeidsutvalget består av fem studenter som jobber på heltid for å bedre studiene og sikre studentenes rettigheter på UiO. Dette betyr at jeg får lov å jobbe med studentpolitikk på heltid i et helt år!

Hvorfor er Semesterstart viktig for nye studenter?
Generelt er det svært viktig at studentene engasjerer seg, og tar del i studielivet her på UiO. Enten man blir med i en studentforening, en studentpolitisk liste, eller studentutvalg kan man påvirke studiehverdagen. Hvis du lurer på hvordan man kan engasjere seg her på UiO, er det bare å stikke innom på en av våre vaffelfredager på Villa Eika. Dette arrangeres hver fredag kl. 12 hele året, og vi serverer gratis kaffe og vafler. På onsdager spiser vi lunsj på ulike fakulteter for å bli bedre kjent med studentene som går på UiO. Hvis dere ser oss, er det bare å komme bort og slå av en prat.

..og hvilke arrangementer vil du særskilt anbefale nye studenter å dra på?
Fredag 19. august: Vaffelfredag på Villa Eika kl. 12.
Lørdag 20. august: Tur til Hovedøya. Vi står for pølser og grill! Oppmøte kl. 11.00 på Vippetangen.
Mandag 22. august: Pub til pub! Ta vorset på Villa Eika, fra 14.00. DJs og god stemning!
Onsdag 24. august: Foreningsdagene. Dere finner oss på stand på Frederikkeplassen.

Nanv: Nicolai Solheim
Stilling: Fadderansvarlig på MN-fakultetet og fakultetskontakt for fadderordningsutvalget.
Studerer:  Fysikk, astronomi og Meteorologi

Hva er det egentlig nettopp du driver med?
Per definisjon sitter jeg på to forskjellige roller. Jeg er både fadderansvarlig på MN-fakultetet og fakultetskontakt for fadderordningsutvalget. Mine oppgaver går ut på å se til at «fakultetet gjør det de skal» i forhold til faddere/fadderordningen, at de forskjellige programmene vet hva som skjer og at sentral ordning vet hva MN-fakultetet gjør. Utover det blir jobben å rekruttere faddere der det trengs, og sørge for at det som ikke gjøres blir gjort.

....og hva gjør du under fadderuken?
Under fadderukene blir oppgavene noe annerledes. Blant annet har jeg et "soneansvar" under velkomstsermonien i tillegg til å bemanne fadderskranken sammen med de andre fakultetskontaktene og fadderordningsutvalget. Under denne uken kommer vi til å være tilstede for nye studenter og hjelpe disse så godt vi kan. Med andre ord er det bare å gripe tak i meg dersom man har spørsmål eller har gått seg bort.

Og hvorfor er det viktig at alle nye studenter får med seg Semesterstart?
At nye studenter får med seg denne første uken har mye å si da nettopp det legger et sosialt grunnlag for studiet videre. Veldig mange får et sjokk når de starter på universitetet, og faller lett av om de ikke finner medstudenter de kan jobbe sammen med. Dessuten har de fleste fadderne tatt emner du kommer til å ta, og hjelper som regel til om du skulle sitte fast. Det vil derfor ikke være dumt å holde kontakt med fadderne sine. Mange vil også merke at dette er en fin måte å bli kjent med de forskjellige studentmiljøene, foreningene og livet på campus. Samtidig får du også mange nye venner, og hva er vel bedre enn det?

Du har tidligere snakket om alkoholfokus under fadderukene, kan du si noe om dette?
Fadderuken har lett kommet i skyggen av alkohol, fyll og psykedelisk dansing. Det er egentlig ikke så rart med tanke på at øl har vært et sosialt virkemiddel så lenge vi har kjent til det. Likevel mener jeg at det kanskje går utover mye av det sosiale som det legges opp til på dagtid. Både gjennom at nye studenter kommer «kleine» på fadderopplegget, eller at de går glipp av det. Jeg er ikke mot alkohol under fadderuken, men jeg mener at man bør unngå å være bakfull de første dagene i fadderuken. Disse dagene er lagt opp for å bli kjent innad i faddergruppen, og de store festene kommer tidsnok! Blant disse finner du semesterstartfesten til Realistforeningen i Blindern Athletica fredag 19. august.

Publisert 3. sep. 2011 21:31 - Sist endret 15. nov. 2011 21:48