Hvordan tenker en HF-ere på?

Under vår tur til Uglebo for en måned siden var det meninga at jeg skulle bedømme guttene. Jeg tenkte at først så må man jo prate litt med dem, -finne ut av hvordan de tenker og sånn- før en eventuell vurdering. Dessuten er det greit å vite hvordan de er i forhold til realistene. Er de av en helt annen art? Eller bare en annen rase? Jeg tenkte meg om i tre sekunder og fant ut at det avgjørende spørsmålet for å finne ut mer om HF-ere er ganske enkelt: "Hva tenker du på i hverdagen?"

Fra Husbjørnen nummer 5, 2006

Jeg så meg litt om i lokalet. Ved et bord satt en ensom HF-gutt helt alene. Aha! Mitt første offer! Jeg dumpet ned ved siden av han og spurte: "Hva tenker du på i hverdagen"? Først forsto han ikke hva jeg sa, så jeg gjentok og prøvde å høres mer bokmål ut (jeg er nordnorsk), sånn at han lettere skulle forstå. Han skjønte spørsmålet. Etter ei lita stund med tankevirksomhet konkluderte han med at han tenkte på mye. "Ikke mer enn det?" spurte jeg. "Nei," svarte han.

Konklusjon nr. 1: En HF-er tenker ikke på så veldig mye mer enn mye.

Etter litt surmuling pga. hans dårlige svar, kom fornuften min på at jeg kanskje burde prate med flere enn bare én HF-er. I skinnsofaen spottet jeg ut to nye ofre. Jeg dro meg meg mi venninne Anne-Lene, og sammen gikk vi for å intervjue/snakke med dem. Han ene het Pål og påsto han var pr-kåt. Veldig pr-kåt sa kameraten hans, som het Ola.

Da vi spurte dem om hva de tenkte på, svarte begge to ganske raskt at de ofte filosoferer over meninga med livet. (Hmm.. prøver HF-ere å virke dype?). "Dessuten er det viktig å forstå seg selv og samfunnet bedre. Det er kanskje enda viktigere enn å prøve å forstå meninga med livet!" sa Pål like etter. (Hmm.. prøver HFère å virke enda mer dypere?). "Historie er også noe vi tenker over. Det er viktig å kjenne sin historie, minimum gjennom 3000år! Ellers er det ikke noe poeng. " sa Ola. "Kunnskap er mye viktigere enn penger!" fortsatte Ola, han var engasjert nå. "Siden mange av oss studerer historie, så tenker vi mer på fortida enn dere matnat-folk, ikke fullt så mye på fremtida," sa Ola. "Mat-nat-erne er nerder!" sa Pål og drakk en slurk øl. Etter atskillig mer øl kom begge to til den konklusjon at de tenkte faktisk først og fremst på de mest grunnleggende behov i livet. Som er sex, mat og det å ikke stryke til eksamen. "I hvilken rekkefølge?". Det ville de ikke svare på. Kanskje fordi de plutselig oppdaget at øl også er et grunnleggende behov, så grunnleggende at det å svare på spørsmål ikke er så tøft lenger.

Konklusjon nr. 2: En HF-er tenker ikke på så veldig mye ekstraordinært i forhold til RF-ere. Bortsett fra at de tenker litt på historie. Ellers er de hyggelige å prate med. Og noen av dem er til og med pene.

PS. Dette er IKKE en vitenskapelig undersøkelse, i tilfelle du skulle være i tvil.

Emneord: Husbjørnen 2006, Studentforeninger Av Kristine Wikan
Publisert 12. mars 2008 16:31 - Sist endret 10. mars 2009 13:30