Gildedagen

Som leder for Biørnegildet 2007 må jeg enda en gang få lov til å få mine ord på trykk. Tenkte å presentere for dere litt mere konkret hvordan dette Gildet kommer til å prege Blindern en hektisk uke i februar. Biørnegildet er jo en studentfestival hvor realfagene står i fokus, og man sitter igjen med følelsen at det faktisk er ganske kult å studere realfag.

Fra Husbjørnen nummer 5, 2006

Dagene vil fylles av ulike arrangementer, da ikke bare de jeg ramset opp forrige gang - populærvitenskapelige foredrag(popvit) og debatter; vi oppfordrer også matnateren, karikert som en kvisete, lite sporty person, uten draget på damene, til å finne frem sine mer sportslige sider, og bli med på fotballturnering (dersom man ønsker "standard" idrett) eller å spille crockett. Crockett er en gentlemanssport som skal spilles på vinteren, selvfølgelig ute. Det mest passende antrekket er dress, selv om dette ikke er påkrevet, og den mest passende drikken er Gin Toddy. (Ja, alkohol og idrett går svært godt sammen!)

Om du ikke er glad i popvit eller debatter, eller idrett, kan vi også friste med aktiviteter som Blindernsafari. Dette er safari på Blindern, eller snarere, _under_ Blindern. På Blindernsafari kan du få gjøre deg kjent med det mystiske nettverket av ganger som fyller jorden under campus. Dessuten vil vi også kjøre flere bedriftspresentasjoner, for deg som lurer på hva du skal gjøre etter endte studier, eller rett og slett bare har lyst på gratis pizza (og muligens øl).

Caféen vil holde oppe hele uken, og der kan enhver sliten matnater kjøpe seg en baffel eller fire (Big Baffel). Det er heller ikke umulig at det vil bli filmvisninger nede i kjelleren på dagtid. For deg som er ny på Blindern nå i høst, så er caféen og dens bafler ikke kjent ennå (da kjelleren vår dessverre er stengt dette semesteret pga opussing), men fortvil ikke; kom på lunsjforedraget nå på Gildedagen - få med deg et interessant foredrag og en gratis baffel! På kveldene derimot vil det være en litt løsere stemning, hvor scenen blir inntatt av kjente band og fester ut i de små timer. Av tidligere artister har vi hatt store navn som Bigbang, Lillebjørn Nilsen, Ricochets,...

Som jeg nevnte i forrige nummer av Husbiørnen, vil Biørnegildet kulminere i det storslagne og tradisjonelle Biørneballet. Ballet vil denne gangen avholdes på Det Medisinske Selskap, og jeg håper virkelig at mange av dere vil ta dere tid og råd til å ta del i ballet - en begivenhet som kun finner sted hvert tredje år. Helt til slutt vil jeg få gjøre det klart at min overordnete visjon for dette Biørnegildet, er at du som matnater skal vite at det skjer noe helt spesielt på Blindern denne uken, og faktisk kanskje dropper en forelesning for å delta på noe du føler treffer akkurat deg!

Følg med på:
www.gildet.realistforeningen.no
som etterhvert kommer til å bli Gildets hjemmeside

Foredrag Fabeldyr, myte eller virkelighet?

Ingen vet hvor mange arter det finnes på jorda. Kanskje 10 millioner, kanskje 50 millioner? Det fleste av disse er ukjente. Er det så usannsynlig at den Avskyelige Snømannen og Nessie er to av dem?

Felles for alle disse fabeldyrene er at de er observert sjeldent men likevel av flere personer. De gjemmer seg alltid godt bort når mennesker drar ut på ekspedisjoner for å avbilde dem og ingen har noen sinne greid å fange et. Betyr dette at de ikke finnes? Fabeldyr har vært kjent for mennesker på alle kontinenter i hundrevis av år. Et av disse, er det enorme og ildsprutende reptilet, dragen. Dette dyret har vært gjenstand for utallige myter og sagn og blitt avbildet som alt fra en Tyranosaurus Rex som stjeler prinsesser, til en mer ormeaktig krokodille. Hvor kommer disse dyrene fra? Finnes de eller finnes de ikke?

Foredrag om kryptozoologi.
Ved zoolog og forfatter Torfinn Ørmen.
Kristine Bonnevies hus, (biologibygget) auditorium 3 kl 12:30.
Gratis lunsj.

Debatt Homofile dyr.

Kan dyr være homofile? Er det i så fall et problem? Hvilke arter er det snakk om og er homofile dyr et utbredt fenomen i dyreriket? Er seksuell legning arvelig, hvordan sprer slike gener seg i så fall? Eller er det snakk om et kulturelt fenomen? Kan i så fall dyr ha kultur?

Synes du denne tematikken skal bli en del av naturfagspensum på grunnskolen, eller skal vi heller bruke skattepengene på å helbrede de homofile dyrene?

Vi tar debatten i Blindernkjelleren ( Fysikkbygget) kl 19.00- 21.00

I panelet:
Petter Bøckmann, zoolog og initiativtaker til utstillingen "Mot naturens orden"
Jan-Aage Torp, pastor i pinsemenigheten Oslokirken.
Ivar Mysterud, 1.amanuensis i biologi ved UIO.

Konsert

Konsertene på Gildedagen skal vise noe av det mangfoldet Gildet har å by på i februar. Whelm fra Danmark starter kveldens ekstravagansa. Dette Københavnbaserte bandet spiller Isis og Cult of Luna-inspirert metal, med en liten anelse Mastodon blandet inn i miksen. Biørnegildet har gleden av å være åsted for deres første utenlandskonsert. Hjemmeside: www.whelm.dk

Kvelden fortsetter videre med nok et dansk band, Baby Woodrose. Baby Woodrose spiller tradisjonell rock, og har besøkt Norge flere ganger tidligere. Nå spiller de for første gang på Blindern. Hjemmeside: www.babywoodrose.com

Konsertene starter kl. 21:00 i Sophus Lies, men dørene åpner til pub kl 18

Emneord: Husbjørnen 2006, Biørnegildet 2007, Konserter og arrangement Av Sunniva Rose
Publisert 12. mars 2008 16:19 - Sist endret 15. nov. 2011 21:36