Hva er Biørnegildet?

Som leder for Biørnegildet2007 (BG07), har jeg fått den ærefulle (?) oppgaven å introdusere alle dere nye studenter for hva dette Gildet er. (Med "nye studenter" mener jeg alle dere som begynte på Blindern høsten 2004 eller senere; det er med andre ord mange nye studenter.)

<p>Det er heeelt trygt! &AElig;resord!</p>

Fra Husbjørnen nummer 4, 2006

Først må vi snakke litt historie: Som de fleste studentforeninger har også Realistforeningen sin maskot, eller kanskje jeg heller skal si "høye hersker", nemlig Hans Majestet Ursus, eller Den Store Bjørn. Han trådte fram for hopens øyne for første gang på en stor realistfest i 1927. Den gang påskjønnet Han, også for første gang, enkelte av sine undersåtter med utmerkelsen "Den Store Biørns Orden". Siden den gang har Han trofast fulgt Realistforeningen i oppgangs- og nedgangstider. Hvert tredje år arrangeres det et Biørnegilde, en hel uke, til hans Majestet Ursus' ære. Disse uker hører til de aller største begivenheter i Realsitforeningen. Gildet avsluttes med at de få og utvalgte som har gjort seg fortjent til det blir kallet frem foran Biørnens åsyn og mottar sine utmerkelseer, slik blant andre Vilhelm Bjerknes, Kristine Bonnevie, Otto Øgrim, Johan Galtung, Sem Sæland, Marie Geelmuyden og Ellen Gleditsch har gjort før dem. Biørneordenen deles ut i to grader, Den Store Biørn og Den Lille Biørn. Den Lille Biørn kan bare gis til aktive studenter, mens Den Store Biørn kan tilfalle andre.

Det neste Biørnegildet vil bli avholdt i februar 2007, nærmere bestemt den 9. til den 17. I løpet av disse 8 dagene kan du få med deg bedriftspresentasjoner, populærvitenskapelige foredrag, debatter, konserter, fester, fotballturnering, Blindernsafari og annet; alt til Biørnens velbehag, og det hele avsluttes med det store og høytidelige Biørneballet.

Høstsemesteret før selve Gildet, arrangeres Gildedagen. Gildedagen er som en smakebit på hva BG skal bli. De av dere som tenker klart, og holder tunga rett i munnen, har kommet fram til at Gildedagen er nødt til å bli arrangert dette semesteret. Det stemmer meget bra: Fredag 26. oktober 2006 avholdes Gildedagen for BG07. Dette blir en full dag med popvit, en debatt, konsert, kjellerkro og foajéfest.

Biørnegildet er, slik jeg ser det, tre år med RF presset sammen på én uke, avsluttet med det høytidelige Biørneballet, hvor kanskje atter noen er funnet verdige til å få Biørneorden.

Gled dere til Biørnegildet 2007!

Emneord: Husbjørnen 2006 Av Sunniva Rose
Publisert 9. feb. 2007 16:28 - Sist endret 15. nov. 2011 21:28