Husbjørnen for tjuefire og et halvt år siden

Lurer du på hvordan det var å være student for lenge, lenge siden? Husbjørnen har tatt en dykk ned i arkivet sitt for å kunne svare på dette. Denne artikkelen er et eksempel på det vi kom frem til. Men vær obs, enkelt ord og uttrykk, som disco, Bruce Springsteen og quartsstyrt planespiller er uttdatert, og kan være vanskelig å forstå for enkelte.

Kun for dine ører!

Walkman. Disco. Alle har sett fenomenet, disse hjernetomme menneskene, som i sin flukt fra hverdagslig bildur, støy og stress, hekter hørelurene rundt hodet. Selv på ærverdige MAT.NAT., hvor motenykker vanligvis avfeies med stoisk ro og tålmodig venting på bedre tider, har enkelte eksemplarer klart å presse seg inn. De er observert på forelesninger, på grupperom. Ja selv på lesesalen har det hendt at de discophile har sittet med sin musikk. Om man kan kalle det for musikk, da. En sak er opplest og vedtatt, det som kommer ut av boksen er ikke høreverdig, listepop og disco som det nødvendigvis må være. Foreløpig er ikke en av disse steroidene påtruffen den "ekte" musikk, av godkjent kvalitet. Ingen musikkelsker, uansett antall watt på anlegget eller firesifret platebunke, ville vel noensinne synke så dypt at han eller hun nedverdiget seg til å gå med stereo i lommeformat, attpåtil med ekstrabatterier medbragt, i tilfellet stimuliet skulle dø hen av strømmangel. Nei, Elvis Costello, Bruce Springsteen, Genesis og Pink Floid, Spyro Gyra og Tom Scott og alle de andre millionslukerne innen musikkbransjen kan ikke rettferdiggjøres i to små ørepropper.

For å få godkjent lydopplevelsen må Hi-Fi'en bestå av quartsstyrt platespiller, for- og sluttforsterker, grafisk equalizer og to høyttalere med kapasitet nok for hele nabolaget.

De av leserne av Husbjørnen som føler at Walkman er et alvorlig angrep på hva man kan kalle skikk og bruk innen akseptabel fremtreden og oppførsel, fatt mot. Stå på, gi ikke din fremtid opp. Fortell fortsatt disse innelukkede individer at Walkman er dumt. Punktér jevnlig selvtilitten til de bevegelige musikkmaskinene, ved at du med korte mellomrom tar en av dem for deg, og gir klart uttrykk for din avsky for moteflipp. Ikke bare ser det flåsete ut, det er det også. For min egen del er det kun ett problem. Hvorfor skal alle som føler seg meningsberettiget i denne saken absolutt låne min Walkman hele tiden?

Eksamenslesingvettregler

1. Legg ikke ut på eksamenslesning uten bøker.
2. Meld deg av i tide hvis du vet du ikke står.
3. Vis respekt for tidligere eksamensoppgaver.
4. Lytt til erfarne fagfolk.
5. Vær rustet mot kjedsomhet. Ta alltid med Donald, Husbjørnen, kortstokk, redningsvest og ellers det eksamenslesing krever.
6. Si i fra når du skal ta lunsjpause.
7. Les aldri alene.
8. Les i tide, det er ingen skam å stå.
9. Vær forberedt på sosiale forstyrrelser.
10. Husk lommekalkulator og bananer.

Emneord: Husbjørnen 2006
Publisert 9. feb. 2007 11:56 - Sist endret 15. nov. 2011 21:28