En tur til Uglebo

Vi i Husbjørnen ser det på som vår oppgave å gi dere lesere hele sannheten. Og i dag har vi en brutal en å fortelle: Det finnes et liv på Blindern utenfor Realistforeningen. Dette kan være hardt å fatte i begynnelsen, men hvis du lar det ligge i systemet ditt en stund, er vi overbevist om at du kan akseptere dette. Så vi i redaksjonen har tatt på oss oppgaven å utforske det Blindern har å tilby på en fredagskveld. Denne gangen tok vi en tur ned til Uglebo hvor filologene florerer.

Fra Husbjørnen nummer 4, 2006

Kvelden startet dårlig. Først feilstavet de et navn under registrering, og så rotet de under sporing av et annet navn i registeret. Ikke bra. Men det tok seg opp så fort vi kom oss på innsiden av lokalene. Stedet var for det meste oransje og sort. Det virket som en krysning mellom et utested og en brun bule med et overliggende kafépreg. Vi synes det fungerer bra. Av øl serverer de Borg. 75 % av panelet godkjente dette merket, 0 % lovpriste det.

Det neste vi testet var sitteplassene. Sofaene var usedvanlig gode å sitte i. I tillegg ser de utrolig bra ut i sort skinn. De får også stjerne i margen for å ha runde hjørneseksjoner. Rundt om i lokalet har de runde bord. Dette skulle vi gi dem applaus for, hvis det ikke var for at de vippet. Hvis de hadde hatt et advarselskilt av typen "bord vipper - pass på ølet!" så kunne vi kanskje akseptere, men det var ikke så. "Fy!"

Neste punkt på listen over ting som skulle testes var toalettene. Fra døren til lokalene og til Herretoalettet var det hele 28 gutteskritt. Til Dametoalettet var det enda verre med 44 jenteskritt. Dette anser vi som alt for mye. Enhver person som har drukket for mye en kveld og hører den hvite telefonen ringe, vet at det er en hårfin balanse mellom å reise seg og gå mot toalettene på en diskret måte, og å faktisk rekke den hvite telefonen. Dette blir særdeles vanskelig her. Men dette er selvsagt ikke Ugleboernes feil. Vi nevner i tillegg at skriveriene på veggen inne på toalettene er veldig dårlig.

Så har vi kommet til underholdningen. Vi begynner med musikken. Den begynte med "kjip til OK". De spilte f.eks. noe som vi ikke kan beskrive som noe annet enn vikingompa. Vi mislikte også dårlige Beatles-covere. I tillegg hadde de mange sanger som var veldig monotone. Utover kvelden tok den seg derimot opp, men det skal være sagt at panelet begynte å få en del øl innabords da, så om det var DJ-ens fortjeneste er usikkert. En av kveldens store høydepunkter kunne vi finne i spillhyllen. Der har de Munchkin. Alle som vet hva det er, er sikkert enige at filologene fortjener to tomler opp for dette. Her kan RF lære noe. Dansegulvet derimot var tomt mesteparten av kvelden. Og de få som unntaksvis var der pekte veldig mye.

Så til den nest viktige delen av vår vurdering:

Var det mye fint å se på? Ved første sjekk kl. 20.45 så var det "femti-femti" gutter og jenter, men vi var for edru til å ta en test. Dessuten var det for få i lokalet til at statistikken kunne bli representativ. Kl. 22.00 tok vi en ny prøve. Det var fortsatt "femti-femti". Jentene var "middels til hawt". Vurderingene av guttene ble selvsagt gjort av de kvinnelige deltagerne i panelet. De kom frem til at de måtte prate med noen eksemplarer før de kunne ta en slik vurdering. De endte med å få nok materiale til å lage en annen artikkel om hvordan en HF-er tenker. Men en vurdering fikk vi aldri.

De bak baren var hyggelige. I en random beer pick ga de oss Kronenbourg 1664 uten å nøle, de tappet en Erdinger uten feil og de trodde på at en av oss var intern uten å sjekke. Veldig bra, tommelen opp. Men et unntak var det allikevel. En i panelet måtte vente 15 minutter i kø selv om hun var fremst i køen. Våre kvinnelige deltagere syntes i tillegg at det var upassende at de ble spurt om alder av personalet, selv om dette er lovpålagt.

Til slutt nevner vi at Uglebo faktisk har en grevling i taket, og at kjelleren innehar et bra portrett av Hans Majestet den Gyldne Ugle. Dette er Filologisk forening øverste beskytter. Husbjørnen anbefaler Uglebo som et bra alternativ til RF, hvis RF er stengt, selvsagt.

Emneord: Husbjørnen 2006 Av Jonathan Feinberg
Publisert 9. feb. 2007 16:09 - Sist endret 15. nov. 2011 21:27