Ekskursjon til SVFF

Da er det på tide med andre runde av Blindern-ekskursjonene. Her forteller vi i Husbjørnen dere lesere hvor det beste stedet å drikke er.

Fra Husbjørnen nummer 5, 2006

Vi visste allerede før vi begynte, at RF skulle bli en vinner, men så viste det seg at RF-kjelleren ble stengt. Svaret ble plutselig ikke så åpenlyst lenger. Vi har nå tatt turen til U1 og SVFF, der samfunnsviterne holder til.

Redaksjonen ankom U1 litt etter klokka åtte. Vi førte oss opp på medlemslistene deres og gikk inn i lokalet. Da vi kom inn, ble vi positivt overrasket over oppmøtet. Lokalet var allerede ganske fullt. Pluss i margen for det. Så fullt at det var umulig å få sitteplasser. Liten minus der. De få stedene det var et par ledige stoler ville ikke de som satt der fra før ha folk sittende ved siden av seg. Vi hadde helst sett at U1 fikk seg flere sitteplasser, men de har dessverre ikke lov til å få inn flere. Stolene var greie til gode, og bordene vippet ikke noe særlig. Redaksjonen ble litt skuffet.

Selve lokalet var romslig og hadde et veldig kaldt preg (både temperaturmessig og visuelt). "Unntaket var noen oransje lamper, som trakk folk mot bardisken som møll mot ilden, og som var veldig lette å skalle i, ved baren Bortsett fra at det kunne vært flere barkrakker, var barområdet temmelig fint. Grunnet mange små bord, var lokalet veldig rotete. Det hadde vært mye mer kledelig med færre, men større bord. De har også veldig lite pynt på veggene - ikke bra.

Da ting vi fikk innabords, ville ut igjen, fant vi ut at det var på tide å telle antall skritt til guttedoen og jentedoen. Til guttedoen var det 22 skritt til inngangen, men fordi det var hele 31 skritt til urinalene, bruker vi denne avstanden videre. Til jentedoen var det 28 skritt. Redaksjonen syntes det er litt i lengste laget, men det er i hvert fall greit å finne fram. Vi foretok også en sjekk av skribleriene på guttedoen. De var stort sett enten dårlige eller politiske (mellom linjene: vi interesserer oss ikke for politikk), men enkelte var morsomme. Prakteksemplaret var "I wish my grass was emo so it would cut itself".

Så til noe mer viktig: Forholdet mellom gutter og jenter. Da redaksjonen ankom var forholdet rundt 3 : 2 hvor guttene var i overtall. Etter litt inspeksjon av kvaliteten på av de to kjønnene, kom vi fram til at guttene var middels til bra. Når det kom til jentene, var kvaliteten i lokalet overraskende bra, men kvaliteten falt veldig etter hvert som tiden gikk (og dermed etter større ølinntak). IKKE BRA!

Så kom turen til underholdning. Det lå noen aviser på bardisken; det får de et lite pluss for. De hadde mimespill og ludo bak bardisken, men det var bare for interne, så her ble det et stort minus. Musikken var for høy til å prate, men ikke høy nok til å danse. I tillegg var det en irriterende konferansier som snakket litt i ny og ne.

Musikken i seg selv begynte veldig bra, og det lå an til at fordommene om hva SV-ere hører på lå an til å bli tatt opp til vurdering. Dessverre ble musikken mer og mer stereotyp utover kvelden, men noen godlåter innimellom. Noen i redaksjonen rynket litt på nesen da "fångat av en stormvind" med Carola fikk dansingen i gang for fullt. Til og med en av bartenderne tok en liten pause fra arbeidet for å slippe seg løs i ellevill dans. Minus for musikken, men det ble i hvert fall dansing, noe det hadde vært heller lite av før.

Vi testet selvfølgelig ølet deres også! De har gått fra Ringnes til Frydenlund. Mer trengs ikke si om den saken, hele redaksjonen er enig om at de ikke kunne valgt et bedre øl. I vår Random beer test ble vi servert det norske hveteølet Atna. Bartenderen fortalte oss masse om ølet, inkludert hvordan man burde drikke den. Når det kommer til ølen hadde den veldig mye smak, men det smakte greit. Etter som flasken ble tommere, ble smaken av gjærrestene mer framtredende, noe som trakk ned. U1 får pluss for kunnskap om ølet de serverte, men ølen trakk ned. Det skal sies at det skal være en øl man enten liker eller hater.

Stemningen på U1 var veldig god, og betjeningen var hyggelig, men dårlig musikk, mye trengsel og lite sitteplasser trekker veldig ned. Konklusjoner er at U1 er et greit sted å gå til, forutsatt at RF ikke har ølservering samme kveld.

Emneord: Husbjørnen 2006, Studentforeninger Av Peter Hoff
Publisert 24. nov. 2007 23:45 - Sist endret 15. nov. 2011 21:31