/local/games/2: Blockade

Vi er tilbake med enda en rapport fra dette dragsug som stjeler tid og dreper arbeidslyst! Denne gangen går vi til spillet XBlockade, som kanskje er noe mindre og enklere enn nethack, men som likevel er nesten like vanedannende!


XBlockade er et lite spill som går ut på å dytte forskjellige brikker rundt på et brett, i håp om å bli kvitt alle brikkene. Det finnes fire typer brikker og hver brikketype finnes i to farger, gul og blå. Du styrer en rød brikke ved hjelp av piltastene, og det er med denne du dytter de andre brikkene.

Brikketypene er kvadrat, smultring, kryss og diamant. Diamant er mest verdt, kryss nest mest, smultring nest minst og kvadrat minst. Hvis en brikke dyttes inn i en brikke av samme type men av motsatt farge, blir de to brikkene til en brikke med verdi et punkt lavere. To kryss blir med andre ord en smultring.

Fargen på den nye brikken avgjøres av hvorvidt en gul brikke ble dyttet inn i en blå brikke, eller motsatt. Brikken som ikke ble dyttet avgjør fargen på den nye brikken.

Det finnes også grå vegger i spillet. Deres eneste oppgave er å sperre veien for deg. De fleste kan ikke flyttes, men unntak har forekommet. Det finnes også T-felter som teleporterer en brikke til et annet T-felt. Og så har vi mutatorer, felt som endrer brikketypen til en brikke som flyttes oppå den.

Forvirrende? Ja, kanskje, men spillet har en utmerket bruksanvisning. For å få tak i den behøver du bare å starte spillet, og så klikke på "Help" i vinduet som kommer opp. Bruksanvisningen er på seks sider, kortfattet men komplett. Den gir også et meget viktig hjelpemiddel: hurtigtaster som gjør det mulig å starte på nytt på et brett eller å angre den siste utførte flyttingen av en brikke.

Bruksanvisningen kan man gå inn på når som helst i spillet, så hvis du ikke husker alt etter å ha lest den så er det ikke så farlig.

Blockade var oprinnelig et spill laget for Macintosh av Christer Ericson. De første 80 brettene i XBlockade er tatt rett fra dette spillet, med noen små endringer. XBlockade er en versjon av Blockade laget av en som kaller seg "der Mouse".

Type: Puzzle
Hjemmeside: ???
Startkommando: blockade
Public highscoreliste? Nei
Versjon på ifi: XBlockade
Emneord: /local/games, Korrigert Av Sigmund M. Nilssen
Publisert 7. feb. 2003 15:59 - Sist endret 15. nov. 2011 21:24