Save our seas: From what and by whom?

Havet stort, blått og rikt på dyreliv. Her har vi en utømmelig kilde av mat, her kan vi tømme det avfallet som ikke er egnet å plasere noen andre steder. Tja.. noe av det er sant hvertfall

host host?

Forurensning av havet har etterhvert blitt et større diskusjonstema. Det har kommet foreninger som passer på, mennesker som tar vare på og følger med på forurensningen nå. Alt dette takket være dyre filtere i nye fabrikker, greenpeace og en smule forskning. Nå er vi flinke, nå brukes jo nesten havet bare til fisking..

Hvordan det _egentlig_ er skal ikke jeg sitte å fortelle deg, men kan det tenkes at f.eks. ikke alltid greenpeace har rett ? At ting som kan virke harmløse ikke er det. At ting som overnevte forening kanskje er en oppblåsning av noe som kanskje ikke er så mye å bry seg om? Dette gjelder selvfølgelig ikke i alle saker. Men det kan jo tenkes at det gjelder i noen av dem..

Hva tenker såfall på: Utslipp av olje ? Bygging a broer, fisking?
Hva gjør mest skade? Er dette noe å bry seg om ? Hvilken rolle spiller det om et par fugler blir kledd i sort ? Hva i allverden er så galt om man fisker
litt ?

Torsdag 14.15 i aud1, på kjemisk institutt, skal John S Gray, fortelle mere om dette, med tittelen: "Save our seas: From what and by whom?". Det er kanskje ikke så opplagt som alle ønsker at det er.

Emneord: Havet, Energi og miljø Av Kurt Bohmann
Publisert 22. feb. 2001 13:13 - Sist endret 15. nov. 2011 21:15