Klovner I Kamp

For bare et par år siden var rapping på norsk nærmest ikke-eksisterende, og var i følge de fleste ledende norske HipHop-artister umulig uten at det låt som "P-p-p-pizzafyll". Det hindrer imidlertid ikke Klovner i Kamp fra å rappe på morsmålet med fynd og klem!

Fra venstre: Alis, Goldfinger og Dane

Klovner i kamp består av Alis, Dane og Dj Godfinger/Gullfinger, samt Dr. S. Allis dannet bandet sammen med Dr. S i 94, han er også bassist i Oslo Fluid og holder i tillegg Jazz-konserter med jevne mellomrom. Dane ble med KiK ett år senere ('95) og er egentlig dansk, han pendler mellom skole i Danmark og konserter i Norge. Dr. S var en av grunnleggerne, men opererer i dag kun på flexitid (hans forskning tar dessverre for mye tid). Dj Goldfinger er den yngste klovnen, og den eneste som ikke kommer fra Tåsen (oppvokst på Bekkelaget).

De første årene drev KiK hovedsaklig forskjønning av sine omgivelser gjennom kreativ kunst (svineri i følge byrådet & Oslo Sporveier), men etterhvert som antallet bra låter økte bestemte guttene seg for å få gitt ut en singel. Da etlablerte norske plateselskaper ikke hadde noen tro på norskspråkelige artister dannet Klovner i Kamp sin egen label, "City Connections", i sammarbeid med Oslo Fluid (som Alis også grunnla i '94), Jakob Kielland og plateselskapet MTG.
I 2000 slapp Klovner i Kamp debutskiva "Schwin" og 12 februar i år ga de ut "Bjølsen Hospital", som har fått gode anmeldelser i alle aviser.

Klovner i Kamp spiller sammen med Oslo Fluid i RF-kjelleren på torsdag. Alle som ikke tror man må være født i en amerikansk ghetto for å lage HipHop anbefales å komme.

Publisert 21. feb. 2001 17:57 - Sist endret 15. nov. 2011 21:15