Privatrett i det offentlige

Øyvind Erga Skjeseth (30) er rådgiver for Statsbygg. Her jobber han med privatrett, i en offentlig virksomhet.

Øyvind Erga Skjeseth er uteksaminert jusstudent fra Universitetet i Bergen (foto: privat)

Hvor studerte du og når var du ferdig?

Universitetet i Bergen, 2011.

Hva gjør jobben din bra?

Jeg jobber som rådgiver i juridisk seksjon i Statsbygg. Vi driver først og fremst med entrepriserett, offentlige anskaffelser og fast eiendom, og bistår øvrige deler av Statsbygg og innimellom andre offentlige virksomheter. Selv jobber jeg mest med leiekontrakter og andre spørsmål om husleie. Faglig sett er jobben variert, men samtidig såpass avgrenset at jeg rekker å fordype meg i ulike problemstillinger. Det å holde på med privatrett for en offentlig virksomhet passer meg fint, og jeg trives veldig bra. Jeg er omgitt av dyktige og erfarne kolleger, som det er morsomt å bryne seg på og lære av.

Hva slags jusstudent var du?

Som jusstudent forsøkte jeg å jobbe målrettet, og jeg lærte mest av å skrive, mindre av å lese. Jeg hadde stort utbytte av kollokvier, samt jevnlige oppgaveinnleveringer. På det sosiale plan ga det meg mye å ha et godt miljø på fakultetet, i tillegg til aktiviteter med «ikke-jurister».

Hvordan ser din typiske arbeidshverdag ut?

Arbeidshverdagen min er variert, og inneholder gjerne et møte eller to. Min rolle er enten å bistå direkte i et møte, for eksempel med kontraktsforhandlinger, eller hjelpe til med et brev, e-post eller kontrakt fra kontoret. Som nyutdannet startet jeg som advokatfullmektig i et advokatfirma. Arbeidshverdagen min i Statsbygg minner overraskende mye om denne, men arbeidsdagene er litt kortere. Kaffen er like god, eller bedre.

Hvilke oppfordringer har du til dagens jusstudenter?

Jeg anbefaler at du lærer deg hvordan du selv lærer best. Jeg hadde klart mest utbytte av å kombinere oppgaveløsning med kollokvier, og mindre utbytte av lesing og forelesninger. Jusstudenter har lett for å dovne over pensum, og glemmer å knytte det opp til praktiske eksempler. En del selvstudium må selvsagt til, men variasjon er viktig.

Publisert 21. mars 2016 13:18 - Sist endret 21. mars 2016 13:18