Riktig hylle

Elisabeth Nissen Eide (28) skjønte hun hadde havnet på riktig hylle når hun begynte å jobbe i Leger uten grenser.

Elisabeth Nissen Eide jobber i Leger uten grenser.

(foto: Leger uten grenser)

Hvor studerte du, og når var du ferdig?

Universitetet i Oslo, 2014.

Hva gjør jobben din bra?

Jeg trives enormt godt i jobben min i Leger Uten Grenser! Det er rett og slett fordi jeg har prøvd meg frem til hva som er riktig jobb for meg. Jeg startet i et forretningsadvokatfirma etter studiene. Advokatfirmaet var veldig spennende, men jeg følte ikke at jeg fikk bruk for hele meg og hadde ikke havnet på riktig hylle. Etter å ha hatt verv under studiene, hadde jeg fått øynene opp for hvor gøy jeg synes det er med strategi, ledelse, kommunikasjon, prosjekter og annet som ikke kommer inn under en typisk advokatfullmektig-rolle. Jeg sluttet etterhvert i advokatfirmaet, og jobber nå i Leger Uten Grenser som næringslivsansvarlig. Jeg leder en liten næringslivsavdeling med dyktige folk, som brenner for å redde liv der det trengs mest.

Hva slags jusstudent var du?

Jeg brukte en del tid på lesesalen mot eksamen, men like mye av tiden min gikk til Juristforeningen og HumAk. På den måten fikk jeg like mye praktisk erfaring som jeg lærte teori. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke brukte all min tid på lesesalen, og tror ikke jeg hadde fått de mulighetene jeg har fått idag hadde jeg gjort det annerledes. Verv kan gi en unik ledelseserfaring og et godt nettverk. 

Hvordan ser din typiske arbeidshverdag ut?

Jeg jobber med næringslivet i Norge, og setter fokus på samfunnsansvar. En typisk arbeidshverdag går til møter med selskaper vi samarbeider med og i møter med nye selskaper som kan være aktuelle å samarbeide med i fremtiden. Jeg jobber mye med pro bono prosjekter fra konsulentselskaper, og i løpet av en dag kan jeg delta på en workshop med et selskap for å se hvordan vi kan forbedre måten vi jobber på. Jeg jobber med teamet om ulike kampanjer vi skal ha fremover og kan gjøre alt fra å spille inn en film til å skrive en artikkel. 

Hvilke oppfordringer har du til dagens jusstudenter?

Prøv deg frem, og vær ærlig med deg selv om hva du trives med og ikke. Når er du i flytsonen? Når kan det gå timesvis uten at du blir lei, og når får du energi av å jobbe med noe? Som jurist kan du gjøre så utrolig mye gøy, så utvid horisontene dine!

Publisert 28. sep. 2016 15:46