Tyrifjorden rundt 2017 - thomas

4 juni, Tyrifjorden Rundt (145km) 

Kjapp rittrapport fra pulje 3 på Tyrifjorden rundt. 

Dette var første gangen jeg syklet dette rittet, og vel første gangen det arrangeres motsatt vei av tidligere. 

Start og mål er i Sandvika så logistikken er veldig enkel. Det var oppholdsvær ved start, men det var vel ikke mer enn 3km før jeg traff på litt regn. Virket som piffen gikk ut av flere da for ingen gadd å dra eller bli med på rulle. La meg i front og tenkte at jeg kjører for tid og ikke plassering så kan alltids taue litt. Dessuten spruter det ikke fra hjulet til den foran om man sykler først ;) 

Klarte også å kjøre nedi et hull i veien så noe skjedde med bakbremsen så jeg koblet den ut. Hjulet var heldigvis rett og dekket intakt uten hull. puh! Flere ganger var vi bare 3-4 som byttet på å dra for at farta ikke skulle bli latterlig. På vei opp Sollihøgda hadde jeg glemt det bratte partiet rett før toppen så før vi kom dit tok jeg tur i brudd og fikk med meg en til. Det var veldig gøy, men ikke det mest taktisk fornuftige når det var et bratt parti det ikke var gjort regnskap for igjen. Dessuten hvorfor setter man opp skiltet om Sollihøgda et stykke før man er oppe på høgda? Dårlig stil spør du meg.. På vei ned var det ganske spennende for forbremsen tok knapt, og en annen med høyprofil karbonfelger slet også med å få noen særlig bremseeffekt. Må si jeg var veldig misunnerlig på de som hadde skivebrems. Trodde jeg hadde punktert nede i en sving, men heldigvis var det bare bakhjulet som skled på det hvitmalte fotgjengerfeltet. Var engstelig for at jeg ikke skulle klare å stoppe når vi kom til mål, men mål kom brått og uannonsert (så vel et 5 og senere et 3km skilt) og var på et strekke rett før Sandvika. Forsåvidt greit om man vet det ;) Enda færre fant veien til teltene ved kommunehuset der det var premieutdeling og veldig godt utvalg av mat og drikke, men jeg hadde kjørt bil og parkert 
på taket av storsenteret så det var like greit ;)

Pro tip til neste gang om det regner: Ikke parker på taket, men parker i etasjen under... Tiden ble 4:02 så det er greit nok, været tatt i betraktning (og det slår jo glatt DNS. Skivebrems hadde også vært fint, de jeg så med skivebrems hadde god modulasjon også ned fra Sollihøgda. 

Publisert 20. nov. 2017 13:17 - Sist endret 20. nov. 2017 13:17