Terrengsykkelrittet 2011 - Thomas Hansen

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. I følge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo. Hver runde i rittet er på ca 30 kilometer og de aller tøffeste kan sykle 2 runder. Jeg meldte meg på rittet og syklet det for første gang iår, og heldigvis så falt jeg ikke for fristelsen å melde meg på to runder a 30km.

Rittet går i Mai og underlaget var ikke all verden. Var også sprikende historier om hvor teknisk rittet er så jeg fant det best å være med på en gjennomsykling av traseen lørdagen uka før. For å være på den sikre siden tok jeg da den grove stisykkelen med 160mm vandring og 2.40" Big Betty Glue Guey dekk som sitter som borrelås på det meste selv om det er vått.. For vått ble det. Det regnet endel så gjennomsyklingen ble redusert til enkelte partier. Lykken var på min side og jeg traff på Iver Holiman fra sykkelgruppa allerede på parkeringsplassen og vi var fast bestemt på å sykle gjennom hele løypa.
Det ver veldig nyttig for min del for terrenget var tidvis teknisk, men ikke verre enn at det gikk fint med en lettere fulldemper som da ikke var så tung på gruspartiene.
Rittdagen var det også oppholdsvær så det ble en god opplevelse, selv om jeg aldri har vært så sliten etter å ha syklet et ritt på "bare" 30km.
Klarte også å knipe inn nesten en time i forhold til tiden på gjennomsyklingen, men formen kunne vært bedre.
Alt i alt en veldig morsom løype, men det kan være lurt å sykle gjennom løypa en gang først om man er primært en grussyklist, spesielt når det er vått er det fordel at man er venn med underlaget. Kom inn på 2 timer og 13 minutter som med mer fokus på trening i vinterhalvåret burde være mulig å forbedre.

Av Thomas Hansen
Publisert 10. nov. 2011 11:32