Raumerrittet 2011 - Thomas Hansen

Dette rittet er primært et grus og asfaltritt som går i Romeriksåsen med start og mål på Hellerudsletta. Hadde aldri syklet dette rittet før heller så jeg var usikker på hva jeg gikk til.

Ettersom det var lite teknisk så jeg ingen grunn til å stresse med gjennomkjøring av løypa. Det var ikke supert vær med endel nedbør i forkant og under arrangementet.
Startnummer hentet jeg dagen i forveien ettersom jeg var usikker på kaosfaktoren, men det gikk veldig smertefritt og pga været stresset jeg ikke med å komme meg ned til start.
Jeg startet rolig og økte tempoet jevnt etter den første halvtimen når kroppen begynte å bli vant til belastningen. På grus og asfalt fløt det fint, mens skogspartiene var fra nokså til fryktelig gjørmete og mange hadde problemer både med sykkelen og teknikken så det var til tider vanskelig å komme forbi og frustrerende når det var så mye gjørme at man måtte bære sykkelen. Et sted hadde de saget ned noen greiner i en sving, men ikke langt nok inn for det som stod igjen var skjult bak noen blader og traff meg i høyre skulder i godt driv. Heldigvis hang jeg meg ikke fast, men både ulltrøya og Assos trøya fikk en diger flenge og skulderen var meget blå en god stund etterpå.
Rittet er på 84km (det finnes også kortere varianter) og jeg klarte å komme meg inn på 3:39 som er greit, men jeg synes løypa manglet tekniske utfordringer og tror det kunne gått fortere om jeg hadde brukt racer og heller båret den gjennom gjørmepartiene...
Det er uansett et ritt som det bør være lavterskel for å delta på, lett adkomst med bil, starter og ender samme sted. Bra matservering ved målgang med varmmat og Coca-cola fra boks!

Av Thomas Hansen
Publisert 10. nov. 2011 11:31 - Sist endret 29. nov. 2011 16:23