Randsfjorden rundt 2018 - Svein

Randsfjorden Rundt 27. mai 2018. Lengde:152 KM. Høydemeter: Ca.1065.

 

Etter Nordmarka rundt helgen før ble jeg kontaktet av en «halvkjenning» som mente at resultatene hadde begynt å bli så gode at jeg burde vurdere å bli med på styrkeprøven, Trondheim – Oslo. Han syklet for et Rye lag som manglet ryttere, mente jeg burde vurdere det. Om jeg var interessert var «kravet» at jeg måtte stille opp på et par treninger og være med på 2 ritt der rulla skulle «kjøres» inn.  Var i utgangspunktet ikke interessert, hadde i mitt stille sinn tenkt at rullesykling var noe som jeg ikke hadde tenkt å begynne med, var bedre å være en fri mann i åpne puljer. Hadde i tillegg ikke sett på Trondheim- Oslo som et ritt jeg ønsket å gjennomføre. Men vart såpass stolt av å bli spurt at jeg takket ja til å bli med på det første rittet, Randsfjorden rundt, for å få en opplevelse av hvordan det var og være med i et rullelag. 

Randsfjorden Rundt blir arrangert av Hadeland Cykleklubb, med start og målgang på Brandbu sentrum, rittet har gode parkerings- og garderobefasiliteter ved idrettsplassen rett i nærheten. 

Kart + høydeprofil

Var naturligvis noe mer spent enn vanlig på hvordan dette ville gå, opplevelsen av å sykle med et rullelag. Poenget med rulle sykling er å spare energi ved at en slipper å bryte vinden alene hele tiden, en snakker om energisparing på fort 30% mot det å sykle alene. Til flere syklister som er med og til tettere rulla jobber i sammen, som en stor organisme, til fortere kan en flytte seg fra A til Å -om det er det som er målet. Rittet starter som nevnt på Brandbu og går sør over om Jevnaker før de forsetter på vest siden av Randsfjorden nord til Fluberg bru og ned igjen på østsiden. Spenningen som jeg hadde kjent på før start, forsvant ganske raskt (gjør alltid det). Kapteinene (2) på laget hadde god erfaring med å ta vare på både erfarne og ferskinger. Motbakkene ble forsert i lav nok fart til at alle hang med i tillegg ble det gitt god info. når det var behov for å justere avstander og fart på mer flate parti. Ritt arrangøren hadde tilrettelagt mat og drikkestasjoner 2 (?) plasser. Kapteinene på Rye hadde bestemt at vi skulle ha en egen stopp, dette for å spare tid og trene på raske stopp til senere. Vi stoppet på Fluberg bru, kastet ifra oss flasker og avfall og fikk nye flasker og gel uten å være av syklene. Sørover på østsiden gjekk det raskt mot mål, blir alltid litt mer trøkk i pedalene på flatene når en nærmer seg mål – litt medvind var også en pluss. Av 20 startende var vi 16 som rullet samlet over målstreken – positiv opplevelse.

 

Av Svein Venjum
Publisert 10. des. 2018 11:38 - Sist endret 11. des. 2018 11:59