Nordmarka rundt 2017 - Thomas

21. Mai, Nordmarka Rundt (148km) 

Med start og stopp på Årvoll skole så er dette et ritt med utrolig enkel logistikk for min del.  Denne gangen var ikke værutsiktene så gode så det var ekstra godt å vente hjemme lengst mulig  og varme opp de fem minuttene man bruker til start (startnummer hentet på forhånd). 

Dessverre startet drittværet allerede idet vi kom ut av Tåsentunnelen, men heldigvis ble det aldri skikkelig vått eller kaldt. Tempoet var som forventet greit på Ring3 over på Bærumsveien og forbi Vøyenenga helt til vi kom til bakkene opp til Sollihøgda. 

Rittet har 1600 høydemeter så det er nok av motbakker. Opp Sollihøgda er kanskje ikke den største av bakkene, men ettersom man ligger samlet så er det viktig at man kommer opp med en passende gruppe så man ikke blir liggende alene i fortsettelsen. Har man spist godt på tidligere i sesongen så får man betale nå. Jeg var bedre forberedt enn ifjor, men det er et slit og det man kjører over evne her det betaler man for resten av rittet. 

På vei opp mot Roa ble jeg sittende alene til en bråsterk rytter kom opp og som jeg klarte å både holde følge og bytte på litt med å dra. Vi holdt følge nesten helt til Grua der jeg måtte inderlig og lenge tømme tanken samt forbarme meg over boksecola (de er ikke i målområdet) så jeg ble både stående alene samt pådro meg en plagsom hikke. 

Heldigvis dukket det opp en rytter idet jeg satte meg på sykkelen som lurte på om vi kunne samarbeide for å ta igjen gjengen han hadde mistet. 

Ikke altfor mange magedrag senere fant vi en stor gjeng fra BoC der vi lå bak i dragsuget uten nevneverdig egeninnsats. Etter et forsøk på å stikke av fant vi ut at det egentlig gikk mye fortere enn vi to klarte å sykle på egen hånd så vi tok det rolig til bakkene opp mot Gjelleråsen for i bakkene kjørte de veldig sakte for å få med seg alle. 

Fra Grorud var det bare å kjøre på og forsøke å skjerme seg best mulig for vinden. Kjørte inn i målområdet med knallsol og super bevertning av arrangørene så ble sittende på Årvoll skole og prate med både kjente og ukjente syklister. 

Dagen startet dårlig med dårlig vær og litt nedtrykt stemning, men endte med bra vær og en virkelig opptur når man kom frem til mål. 

Av Thomas Hansen
Publisert 20. nov. 2017 13:17 - Sist endret 20. nov. 2017 13:34