Nordmarka rundt 2014 - Thomas

Nordmarka Rundt 18. Mai 2014 148km Sluttid: 4:13

Enda et ritt i godt vær og ikke minst med enkel logistikk, bare å tråkke noen få minutter opp til starten ved Årvoll skole. Starten går fra Årvoll skole og ned Trondheimsveien via Sinsenkrysset og ned på Ring-3. Føles spesielt å suse gjennom Tåsentunnelen på sykkel med lyden av utallige høyprofilshjul og frikranser. Herlig!
Før start snakket vi oss opp fra Pulje 2 til Pulje 1 så flere av oss kunne sykle sammen. Jeg hadde ikke syklet traseen på forhånd så jeg kjente den bare fra Google og informasjonen jeg hadde fra naboen min som har syklet rittet flere ganger.
Tempoet var veldig greit til vi kom forbi Sandvika, der ble det smalere og da vi nærmet oss bakken ved Sollihøgda var det veiarbeid og enda smalere samtidig som flere begynte å kjempe om posisjoner.
Jeg så på wattmåleren og skjønte at jeg neppe kom til å vinne rittet her, men om jeg fortsatte over evne så var det godt mulig å tape alt.
Nedfarten var rask og på tildels skummelt dårlig hullete asfalt, men heldigvis lå jeg i front på en liten, men voksende gruppe så jeg hadde utsikt til hva som kom (Rye laget var i bakken her med endel mann).
Kjørte inn flere ryttere og fikk tilslutt igang en liten rulle (med økende antall slappfisker i sekken).
Var usikker på taktisk disponering av kreftene for det var flere seige og lange motbakker så forsøkte å spare litt på kreftene for det var tross alt fellesstartritt og hver mann for seg selv..
Da vi kom til Harestua kjente jeg meg igjen og forsøkte å rykke på toppen av Gjelleråsen for å forsøke og riste av gratispassasjerer i sekken som kanskje var spurtsterke etter å ha hvilt seg lenge.
Like før Grorud ble jeg imidlertid kjørt inn, men da jeg passerte Linderud føltes beina mindre vonde og jeg satte inn en siste kraftanstrengelse med siste rest av krefter for å vinne spurten og merkelig nok gikk den inn med flere sykkellengder til nestemann. Gøy!
Trodde samboeren stod og filmet før mål, men heldigvis viste det seg at det var en annen på laget så bildebevis for spurtkapasitet ble sikret ;)
Cola, baguetter, vafler og skrøner der vi startet på Årvoll skole ble en god avslutning på et artig ritt.

 

Publisert 6. okt. 2014 11:00 - Sist endret 6. okt. 2014 11:00