Grenserittet 2016 - Martin

Startet i pulje 5, overskyet og en del vind ved start men grei temperatur. La meg som vanlig litt bak i pulja for å unngå å bli involvert i noen velt, alltid noen overivrige nybegynnere som stresser i starten, de tar man uansett igjen når de har kjørt seg tomme.

Det hadde regnet litt noen dager før, fint på delene med grus for å dempe støv, men tungt på offroad-partiene der det føltes som dekkene nærmest ble sugd fast til bakken.

Punktering på bakhjulet etter 60 km, min første mekaniske feil noensinne. Stod og knotet med slangeskift lenge og tapte i hvert fall 10 min bare på det. Hadde ikke CO2-pumpe og greide ikke å få skikkelig trykk i dekket med håndpumpa. Begynte derfor å småløpe med sykkelen i håp om å finne et hus der de kunne hjelpe meg. Etter 1 km med trilling stopper en deltaker og spør om jeg trenger hjelp, han sliter veldig med kramper i lårene og vurderer å bryte. Han har flere CO2-patroner og bruker den ene på dekket mitt slik at jeg kommer meg på sykkelen igjen. Sjekket senere resultatlista og han kom seg i mål! Sendte han en stor takk på Facebook. Akkurat idet jeg er i gang igjen kommer regnet, et skikkelig skyll som varer nesten til 75 km. Opphold mot slutten, men kommer imål gjørmete og kald. Sluttid 3.49.40, ikke fornøyd, men da blir det i hvert fall bedre neste år J

Alt i alt et ok men utfordrende ritt, mitt 10. Grenseritt på rad. Og CO2-pumpe og patroner er allerede kjøpt inn til neste år :)

Publisert 20. okt. 2016 14:55 - Sist endret 15. nov. 2016 16:07