Grenserittet 2015 - Thomas

Grenserittet, lørdag 1. august 82km grus

De to foregående årene har jeg punktert noen kilometer før mål, det mønsteret hadde jeg tenkt å bryte iår! Nye dekk ble påmontert med RocketRon i front og Racing Ralph bak. Været var veldig bra så alt lå til rette for et flott arrangement.

Starten var nervøs som alltid med ryttere som presser seg fremover i feltet og skaper farlige situasjoner og plutselige oppbremsinger. Jeg klarte å holde meg i en god posisjon og endte ikke opp i noen farlige situasjoner under prologen. Dessverre viste det seg å være ytterst få som var interessert i å få igang en fungerende rulle slik at vi virkelig kunne få satt fart. Flere steder endte man opp på asfalten uten en gruppe å kjøre med og da ble det tungt å ta all vinden alene. Det ble også litt sakte fart i terrengpartiene for endel av de med god form har tydeligvis mindre terrengerfaring, men tror ikke det hadde vært så mye å hente på å komme forbi for da ville man antakelig endt enda mer alene på asfaltpartiene.

Mot slutten endte vi opp med en gruppa på 6-7 der 2-3 byttet litt på å ligge i front å kjøre. Jeg var bestemt på at jeg skulle prøve å hindre at noen av hjulslikkerne bak skulle vinne spurten så jeg la inn en spurt med sikte på å nå siste sving først for derfra visste jeg at det var asfalt de titalls meterene inn til mål så da kan man reise seg og ta ut de siste kreftene. Det var en god følelse når planen lykkes og at rittet for første gang ble gjennomført uten punktering! Tiden endte med 3:06 som er ca 2 minutter bedre enn 2014. Noe som i praksis vil si at det gikk fortere ifjor, men med mindre nedlagt strukturert trening i forkant og dårligere samarbeid med øvrige ryttere så må jeg si meg fornøyd med resultatet selv om det hadde vært stas å sett 2 tallet på resultatlista ;) Fikk et drammeglass til i samlingen, noe jeg sikkert trengte ettersom jeg ennå har til gode å bruke det jeg fikk ifjor.

Publisert 28. okt. 2015 10:16 - Sist endret 28. okt. 2015 10:16