Enabakk rundt 2016 - Thomas

1.Mai 2016 80km resultat 2:23 33,41km/t

Enebakk rundt virker som et kort og trivelig ritt, det er forsåvidt sant. Det er imidlertid veldig tidlig i sesongen noe jeg delvis har kompensert for med et opphold i flotte omgivelser på Mallorca. Logistikken er veldig takknemlig på dette rittet for man kan sykle til start og man ender (forhåpentligvis) opp på samme sted der man startet og kan sykle rolig hjem.

 Rittet er kort til å være et landeveisritt og med endel rundkjøringer og småveier så det ender fort opp med litt temposkifter og trekkspilltendenser i rulla om man ikke er påpasselig. Jeg hadde mulighet til å slenge meg med et lag som hadde sub 2t som mål, men med dårlig treningsgrunnlag så anså jeg muligheten for å henge på hele veien som veldig liten pga temposkiftene. Valgte derfor å henge med en gruppe som hadde 2:15 som mål, noe som burde være oppnåelig om alle bidro. Været var kjølig, men helt greit ved start. Om man ikke fryser litt ved start har man antagligvis for mye klær på.

  Rittet starter ganske rett på ved Skullerud og går i rimelig kjapt tempo i retning Tveita, Hellerud, Lindeberg og fortsetter mot Lillestrøm og Rælingen. Tempoet gikk greit, jeg trenger litt tid på å bli varm så ideelt sett bør jeg ikke starte for hardt ut i starten. Da vi kom ut til Lillestrøm og det kom et par bakker, eller kanskje litt lengre småkneiker så måtte vi roe veldig for å få med alle. Overraskende mye så det var tydelig at noen nok hadde kjørt over evne og hadde begynt på avdragene. Det ble lengre drag i front, og selv da ofte med beskjed om redusert fart. Det er få ting som er så kjipt som å vite at man er det svakeste leddet i gruppa, men det kan til tide være litt frustrerende å ha vesentlig friskere bein enn de fleste i gruppa også.

 Frustrasjonene ble glemt når det begynte å regne.. Det er spesielt herlig når man kjører i tett formasjon og rulle, desto bedre når man har et synsfelt som tidvis er begrenset til det man ser mellom capsen man har under hjelmen og solbrillene som ikke lenger beskytter mot sol… Heldigvis syklet alle jevnt og fint i rulla så man måtte bare satse på at det gikk bra selv om sikten var kraftig redusert, og for engangs skyld var det helt greit å ligge først så man bare fikk spruten fra eget forhjul (og ikke kunne kjøre inni noen.)

 Været klarnet opp etterhvert og det ble rimelig greit selv om jeg ikke vil si at jeg ble skammelig varm så tørket det verste gradvis opp og viktigst av alt så kunne man se omgivelsene skikkelig igjen. Gruppa holdt rimelig godt helt inn tilbake til Skullerud, og selv om jeg følte at tiden passerte 2:30 så ble det ikke fullt så galt med 8 minutter etter oppsatt plan. Føles godt å vite at man har bidratt endel selv og at vi som gruppe allikevel kom inn på en bedre tid enn vi hadde klart hver for oss.

Publisert 19. okt. 2016 11:38 - Sist endret 19. okt. 2016 11:38