Enebakk rundt 2015 - Thomas

Enebakk Rundt 1. mai 80km, landevei

Rittsesongen skulle i år starte med godt treningsunderlag med både et treningsopphold på Gran Canaria og et på Mallorca. Dessverre ble det et ublidt møte med asfalten p Gran Canaria og ribbeinsbrudd og da det nesten var leget så ble jeg påkjørt av en bil.
Været på rittdagen var fint, men litt kjølig. Startet med en jakke som var veldig fin de første kilometerne, men som på slutten var ganske innsvettet. Ettersom rittraceren var påkjørt og trengte litt ettersyn og nytt bakhjul så ble rittet kjørt på reserveraceren som til vanlig står på rulla.
Den virket strøken, men det er sjelden man girer på rulla for man har knapper på styret for å justere motstanden. Viste seg at wirene burde vært smurt eller byttet så det ble litt stress med giringen (to gir ned og en opp.).
Syklet sammen med Hasle-Løren og det ble rimelig klart at noen hadde brukt vinteren godt (og ikke vært i bakken.). Det var tungt å henge med i rulla og etterhvert hadde jeg mer enn nok med å holde ryggen til rytteren foran. Spesielt i bakkene var det tungt for når man kommer inn i bakken så er de i front allerede på toppen og man må gi på for å ikke falle av.
Etter ca 60km (rittet er vel på ca 80) så hadde jeg valget, enten å slippe nå og komme meg til mål og kanskje klare å henge på en senere gruppe eller å henge på litt til, men regne med å gå helt tom.
Jeg så meg bak for å se om det var flere som slet, men så da til min overraskelse at det ikke var noen bak, og ikke var det noen å se lenger bak heller.
Ettersom det var totalt utelukket å klare og henge på helt inn til mål så slapp jeg i en slak motbakke der det ble kjørt i overkant. Heldigvis viste det seg at flere hadde vurdert som meg og en rytter til slapp og dermed var vi to og kunne dele på å ta føringer.
Alt gikk greit helt til vi kom inn i bakkene opp mot Lambertseter opp fra Bjørndalen og jeg synes sykkelen var litt slapp i hekken. Det viste seg at jeg hadde punktert.
Ga klubbkollegaen beskjed om å bare kjøre også kjørte jeg på med gass i tilfelle det da ville holde inn til mål som da var ca 5km unna. For en gangs skyld hadde jeg flaks og luften holdt helt til mål (og faktisk fra Skullerud og hjem også).
 Tiden ble 2:14 og med 2:12 som sluttid året før skal man kanskje være fornøyd gitt omstendighetene.

Publisert 28. okt. 2015 10:09