Enebakk rundt 2013 - Thomas

Enebakk rundt, 1. Mai (2:17)

    Meldte meg på dette landeveisrittet, som også er mitt første fordi det er veldig mye enklere logistikk når man starter og slutter på samme sted (og i tillegg kan sykle til/fra start..), det jeg imidlertid IKKE hadde tenkt så nøye på er at dette rittet kommer tidlig i sesongen.. veeldig tidlig. I tillegg er det ikke et rolig koseritt slik jeg hadde fantasert om, men heller 80+ km med hard kjøring og snittfart på over 40km/t.
Det ble en litt nervøs start før rulla kom igang, men ved Lørenskog så begynte ting å falle på plass. Dessverre var det en varebil som hadde stoppet delvis uti veibanen i en høyresving som skapte en farlig situasjon så flere ryttere bak meg gikk i bakken (selv var jeg heldig å klarte å bremse samt at det var orden på rekkene foran).
Asfalten forbi Rælingen er nokså dårlig, spesielt ut mot kanten av veibanen så det var viktig at de foran gjorde gode sporvalg og viste tydelig signal for huller og sprekker i nærheten.
Nytt av året var visstnok en ny trase på slutten via Nordstrand så rittet ble litt lenger (og motbakkene litt flere..) så forhåpningene om å komme inn under to timer ble skrinlagt i dette partiet ;)
Begynte etterhvert å kjenne det i korsryggen etter å ha gjort en vanlig feil, nemlig å tråkke på for tunge gir når man begynner å bli sliten.
I tillegg ble jeg feilinformert om tilbakelagt distanse ved at hjulsensoren min fusket og styreenheten fremdeles stolte på hjulsensoren selv om GPSen fortalte en helt annen historie (tror det var differanse på 15km!)
I bunnen på siste bakke ser jeg naboen min som jeg trodde var langt foran. Det gir selvsagt nye krefter og etter å ha gitt han litt dytt oppover bakken så kommer vi oss inn på 2:17 og sier oss fornøyde med det i forhold til treningsmengden som er nedlagt.
Hadde det ikke vært for 10 dager på Mallorca for å sykle like før påske og noen økter i kjelleren på rulle så hadde dette vært enda mye mer slitsomt..
Det kan dog anbefales varmt, selv om været kan være kaldt rundt 1.mai, og man tjener masse på å sykle flere sammen og rullere på å ligge i front. Stiller nok neste år også!

Publisert 30. sep. 2013 10:22 - Sist endret 6. okt. 2014 11:31