Birkebeinerrittet 2017 - Svein

Birkebeinerrittet 26. aug. 2017.  Lengde: 86 KM. Høydemeter: Ca.1490.

Etter mye negativ medieomtale, «rømmer fra» overskrifter, i lang tid for Birkebeinerarrangementene, var det sikkert fantastisk for arrangørene å våkne til en dag med slikt et flott vær. Et vær, som ville gi en opplevelse som kun de spesielt interesserte kunne finne noe negativt å dyrke i

Deltok i år for 6. gang. Startet i pulje 26, kl.10.10.  Hadde hatt flere gode opplevelser i ritt tidligere i år, så planen var å trå til fra start, henge med de raskeste lengst mulig og helst helt til Skramstad setra. Det gikk veldig fint, tror ikke det var mer en 6-8 stk. som gled ifra. Etter dette kommer «steinrøys partiet i deler av løypa ned mot Djuposet og trille-/ gå partiet opp igjen, vi som ikke er terrengsyklister er spesielt glad for å få denne delen av rittet unnagjort.  

Oppdaget ganske raskt at dagsformen var veldig god, en dag der kreftene er utømmelige, en kan bare pøse på. Tok igjen gruppe etter gruppe som jeg etter litt hvile syklet ifra igjen. Opplevelsen ble bekreftet når jeg kom til Kvarstad da visste klokka at jeg var 4 minutt foran merketiden, fort 20 minutt raskere enn noen gang tidligere.  Blir litt forvirret når en oppdager noe sånt, stemte det? Så jeg på feil aldersgruppe?  Opplevelsen før og etter Kvarstad var lik, alt fungerte veldig bra, kom langt opp i «Rosinbakken» før jeg oppdaget at jeg var i den berykta bakken som tidligere år hadde voldt meg så mye vondt. I bakkene mot Storåsen skulle drikke flaskene bytte plass, oppdaget da at jeg hadde mistet den fulle som var plassert på seterøret, hadde sikkert hoppet av i området rundt Djuposet. Var irriterende/ fortvilende å oppdage, var usikker på hvor lenge det var til neste drikkestasjon. Tanken på at denne gode dagen skulle bli ødelagt av væskemangel var ikke hyggelig. Begynte å se etter om det var andre som hadde «for mye ingen» fant en, men han tok ikke sjansen på å gi ifra seg noe. Usikker på hvor lang tid det tok, men så etter hvert at det var sykkelklubb drikkestasjon som nærmet seg på et høydedrag. Det var Ottestad SK, de delte vanligvis ikke ut til andre, med siden jeg hadde kommet så langt, klubbdrakt fra Sogn CK, så skulle de gjøre et unntak. Kroppen ga en rask positiv respons på colaen.  Ned fra Storåsen og på flatene mot mål kom ikke punkteringen som jeg fryktet skulle ødelegge, det kom i stedet en «lokomotiv syklist» som jeg kunne bytte på å bryte vinden med. Kom i mål under 3 ½ time, det var overaskende og artig.

Fantastisk for arrangør og deltakere å få en dag med slike rammer.

 

Svein Venjum 9.nov.2017.

Publisert 4. des. 2017 15:47 - Sist endret 4. des. 2017 15:47