Birken 2014 - Thomas

Birkebeinerrittet 30. August 2014 92km 3:16

For første gang på 6 år ser det ut til at det faktisk kom til å bli brukbart godt vær også på lørdagen (fredagsbirken virker merkelig nok alltid velsignet med godt vær..)
Er heldig og har en svoger som ordner logistikken fra sin base på Gjøvik så vi kom oss til Rena i god tid og for engangs skyld så ble regntøyet igjen i bilen! Herlig! Målet var å forsøke å kneppe inn et kvarter på fjorårstiden (3:30), men to uker med utskeielser i Spania hadde satt spor på målingene. Starten opp til Skramstad gikk greit, men tidvis litt høy puls for ikke å slippe teten på pulja.  Når det begynte å peke nedover igjen så var folk dårlige til å legge seg tilbake til høyre for å slippe frem ryttere mer mer krutt i beina. Gåpartiet er alltid kjedelig og det er vanskelig å forsere ryttere som dasser av gårde, hadde de fått byttet ut rullesteinene med noe litt fastere så kunne dette blitt et parti som flere kunne syklet..
Etter ca halvannen time så begynner computeren å varsle om lite strøm.. Lite strøm? Den skal jo liksom holde 15 timer..hadde ingen sekundærmåler så nå var jeg avhengig av data fra tidligere nevnte svoger som startet i samme pulje. Etter rosinbakkene så jeg ikke mer til ham og min siste mellomtid lå an til sluttid på ca 3:20.
Mot slutten var vi et par som byttet på å dra, men som alltid mot slutten av ritt følte jeg at klokka gikk for fort (selv om jeg ikke visste hva klokka var denne gangen..) etter aggresiv sykling fra ballettbakken og inn så kom jeg inn på 3:16 som er rimelig greit selv om de aller fleste forbedret sine tider med de flotte forholdene.
Svogeren kom inn under et minutt senere og for en gangs skyld brukte jeg lenger tid på å snekre sammen en GPX fil etterpå fra min og svogers GPS enn jeg brukte på å vaske og smøre sykkelen ;)
Problemet nå er at jeg er mentalt forberedt på godvær også til neste år.. Alt annet blir nedtur :)

 

Publisert 6. okt. 2014 11:12