Birken 2013 - Thomas

Birkebeinerrittet 31. august (Sluttid 3:30)

Sesongens siste ritt og kanskje det viktigste for konklusjonen rundt årets sykkelform.

Det var lenge meldt at været på lørdagen skulle bli bra så muligheten for å få en god sluttid burde være tilstede. Dessverre kunne det ikke vare, og værvarselet endret seg etterhvert til å inneholde mer og mer regn på lørdagen.
Logistikken er utfordrene, men med en svoger på Gjøvik som også starter i samme pulje så er jeg i de beste hender! Klokken 05 er det revelje og 5:30 sitter vi i bilen på vei til Rena. Rekker to raske runder i bakken med oppvarming før jeg begynner å bli utålmodig og sier vi må stille til start så vi får en god plass i pulja (ifjor havnet vi litt på halen og det var litt stress).
Det viste seg å være lur for vi sikret oss pole-position, helt fremst!
Starten var ikke så eksplosiv som vi hadde regnet med så vi tauet resten av pulja på flata forbi den første krappe venstresvingen der det er lurt å være langt fremme.
Kjørte på puls og opp til Skramstad så skal man ikke stole på mellomtidskalkulatoren til Birken og kjører heller rett på oppsatt plan.
Ved de to neste mellomtidene ligger i 2 hele minutter foran plan, men så kommer regnet og det blir en syltynn gjørmesuppe som ligger oppå veidekket og gjør det veldig slitsomt å ligge på hjul.
Det er umulig å se computeren og selv om jeg tidvis bruker litt av vannet fra drikkebelgen til å spyttrense briller og computer så holder det ikke mange minuttene før det er like ille igjen.
Heldigvis så hadde jeg en computer festet på brillene som viser soner og med opplesing av sensordata. Ettersom jeg ikke ser noe gjennom brillene så ser jeg ikke lysdiodene, men stemmen hører jeg og det er god hjelp for å passe pulsen. Pulsen er stabil rett under 180 slag, men det er ikke tegn til å stivne! Mangelen på sikt (må se over brillene og under capsen) gjør at man er litt forsiktig fordi man ofte ikke ser underlaget godt nok.
Peiser ned ballettbakken og påfølgende stiparti, og kommer inn på 3:30 som er rett etter det som var planlagt.
Til neste år håper jeg været blir enda litt bedre (yeah right..) også skal jeg forske litt på dekkfronten for Race King supersonic ruller veldig godt, men slipper plutselig og ukontrollert på grus. Dekksidene, spesielt på bakdekket, er rimelig slitt så jeg må uansett ha noe nytt før neste sesong.
Bestilt Rocket Ron foran og Racing Ralph bak med den nye Pace Star gummiblandingen så får se om det triller godt også..
Klarte merket med god margin (for første gang), så det var veldig hyggelig.
Hyggelig var det også å laste opp dataene til Trainingpeaks (online treningsprogramvare) og fikk straks epost om at formtoppen er et tilfelle og at terskelpulsen må justeres opp ;)
Birken kan helt klart anbefales, og stiller til start neste år også!
For nye ryttere vil jeg anbefale fredagsbirken fordi da skinner sola alltid ;)

Publisert 30. sep. 2013 09:44