Birken 25. august 2012 - Thomas

Ifjor gikk jeg på en kjempesmell allerede førsten bakken opp til Skramstad. Iår var jeg fast bestemt på å ikke gjenta den feilen.
Imidlertid så klarte jeg uken før rittet å pådra meg en skikkelig forkjølelse med alt tilbehøret. På torsdagen før ble det imidlertid klart at
det ikke var verre enn at jeg ihvertfall kunne sykle gjennom løypa og etter en hurtig test fant jeg ut at det ikke var så ille om jeg passet på at pulsen ikke ble for høy.
Som ifjor startet jeg i samme pulje som min svoger, denne gangen i pulje 21. 
Når startskuddet gikk så startet jeg med å slippe ham så ikke fristelsen skulle bli for stor til å legge seg på rygg koste hva det koste ville.
Det gikk greit opp til Skramstad uten for mye slim og hoste og selv om tiden var noen minutter dårligere så var formen bedre.
Klok av skade fra Farrisrunden så var dekket foran byttet ut fra 2.25" til 2" og det var dermed plass til [mer] gjørme, uten at det viste seg å være behov for det..
Sekken var nok også endel lettere enn ifjor for nå veide den inn til 3.54kg. 
Løypa var tørr og uten særlig spenning for en stisyklist, men jeg noterte meg at fordemperen var satt opp med litt for mye luft på vaskebrettene og at jeg kan sverge på at de ikke har vært der tidligere når jeg har brukt fulldemper..
Hardtailen var imidlertid langt mer responsiv i oppoverbakker (selv om det ikke var noe særlig å kjøre med) og nedover skulle jeg ønsket meg noe mer enn 44-11 utveksling..

På asfalten ned mot Ballettbakken kom jeg inn i et relativt stort felt på over ti stykker og jeg var litt usikker på om det ville bli kaos i Ballettbakken. Jeg hadde heller ikke testet sykkelen på slikt underlag før, men det viste seg å gå veldig bra. Samtlige ble parkert i bakken og jeg måtte såvidt touche bremsen i bunnen av bakken for å gå klar av en jernstolpe som markerte ytterpunktet på venstresvingen. De påfølgende småbakkene i stien som leder ned mot målområdet var såpass tørre at jeg ikke så noen grunn til å spare på kruttet (nå var det heller ikke så farlig om slim og snørr tettet halsen).
Målsetningen ved start var å forsøke å komme meg inn under 4 timer, noe jeg klarte med litt margin; 3:47.

Neste år satser jeg på å stille uten forkjølelse, men da blir det sikkert kaldt og regn (igjen)...

 
Av Thomas Hansen
Publisert 28. sep. 2012 10:59